KOMEMORACIJA ZA UTEMELJITELJE HDZ-A /

Plenković tvrdi da je Tuđman postavio temelje hrvatskog europskog puta

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

'Na nama je sada da imajući na umu njegovu doktrinu, radimo i na stabilnosti zemlje, jačanju naših institucija, gospodarskom rastu i razvoju te društvenoj solidarnosti i pravednosti, a sve u europskom kontekstu'

9.12.2017.
13:15
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

U Zagrebu je održana komemoracija za utemeljitelje Hrvatske demokratske zajednice i prvog predsjednika Republike Hrvatske Franju Tuđmana, a na njoj je nazočio vrh Vlade te političari koji više nisu članovi HDZ-a. Premijer Andrej Plenković kazao je novinarima kako je Hrvatska stekla slobodu pod Tuđmanovim vodstvom te da imajući na umu njegovu doktrinu HDZ radi na stabilnosti zemlje i gospodarskom rastu.

"Drago mi je da smo danas na ovoj komemoraciji evocirali ključna postignuća njega kao državnika, čovjeka koji je prepoznao znakove vremena, ostvario demokrat procese, slobodnu i demokratsku Hrvatsku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod njegovim vodstvom u Domovinskom ratu i žrtvom branitelja stekli smo slobodu. Operacijama "Oluja" i "Bljesak" ne samo da je oslobođen dio teritorija, nego su se i promijenili odnosi snaga u BiH. Državničku viziju dokazao je mirnom integracijom Hrvatskog Podunavlja, postavio je temelje našeg europskog puta. Zaokružili smo sve strateške ciljeve. 

Na nama je sada da imajući na umu njegovu doktrinu, radimo i na stabilnosti zemlje, jačanju naših institucija, gospodarskom rastu i razvoju te društvenoj solidarnosti i pravednosti, a sve u europskom kontekstu, uvjereni da je ova privilegija koju žive današnje generacije Hrvata, da imamo svoju državu i zemlju, čast i zadaća na kojoj danas moramo trajno raditi", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo