'sve je ostalo recikliranje' /

Plenković se hvali da je spriječio krah Agrokora: 'Treba reći da je Todorić došao do Vlade, a ne Vlada do njega'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Komentirajući Todorića, rekao je kako je on došao do Vlade, a ne Vlada do njega te da je sve ovo što se danas objavljuje recikliranje

27.9.2017.
11:11
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u srijedu ujutro nakon sjednice Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru je komentirao Ivicu Todorića i Agrokor te poručio kako je kako je iza njih jedna od najizazovnijih godina od devedesetih. 

"S aspekta Vlade godina je bila obilježena očuvanjem stabilnosti, a sljedeća će biti obilježena reformama. Kada sam lani rekao da će ovo biti godina poduzetništva, onda sam bio u pravu. Ubrzali smo povlačenje novca iz EU, spriječili smo domino efekt kraha Agrokora. Treba reći da nam raste izvoz i industrijska proizvodnja. Porezna reforma je bila ona koja je trebala rasteretiti sustav. Bilo je tu prigovora, a uvid u cjeloviti efekt te reforme tek ćemo imati. S porezom na nekretnine pokazali smo fleksibilnost", poručio je predsjednik HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIŠE PROČITAJTE:

"Prvi put u novijoj povijesti zabilježen je suficit proračuna opće države. Sve tri bonitetne agencije daju pozitivno mišljenje. Vlada će raditi na provedbi plana konvergencije i provoditi reforme koje su planirane.  Godišnje plaćamo 11 mlrd. samo na plaćanje kamata. Zato imamo plan i strategiju smanjenja javnog duga u BDP-u za 2 postotna poena godišnje. To će se vidjeti kroz proračun za sljedeću godinu. Naš najveći projekt je Pelješki most koji će ostati iza nas. Povećali smo i povlačenje novca iz fondova. Ključne mjere za jačanje gospodarstva su nastavak pojednostavljivanja regulatornih mjera i smanjivanje neporeznih davanja. Smanjivat ćemo i nekada prevelike inspekcije za vs poduzetnike. Donijet ćemo i dodatak zakonu o poticanju ulaganja koji će poticati posebno IT sektor", dodaje Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući Todorića, rekao je kako je on došao do Vlade, a ne Vlada do njega te da je sve ovo što se danas objavljuje recikliranje.

"Treba se vratiti šest mjeseci unazad i reći da je gospodin Todorić došao do Vlade, a ne Vlada do njega, da se kompanija u tom trenutku, nakon snižavanja rejtinga i krize, nakon činjenice da nije mogla dobiti novu likvidnost, praktički našla u poziciji da ide u stečaj, da je došlo do blokade, da nije bilo opskrbe dućana i da je Vlada pred Uskrs reagirala doslovno u zadnji trenutak, kad je našom reakcijom i donošenjem Zakona o društvima od posebnog značaja, ne samo da je omogućeno normalno funkcioniranje kompanije, nego je omogućena i stabilnost ekonomije, našeg financijskog sustava i, u krajnjoj liniji, uspješnost najbolje turističke sezone otkad nas ima", rekao je premijer.

Todorić je naime, u jednoj od zadnjih objava na svom blogu napisao da je ministrica Martina Dalić došla kod njega u ured i da je njezino ponašanje bilo neprofesionalno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo