NIŠTA NE PREPUŠTAJU SLUČAJU /

Plenković promijenio taktiku: je li moguće da HDZ otpiše Most i okrene se SDP-ovim partnerima?

HSS pod vodstvom Kreše Beljaka ustrajan je da ostane kritična oporba, ali zato HNS ostavlja otvorena vrata čak i za HDZ. Samo, pod jednim uvjetom...

17.9.2016.
18:45
VOYO logo

U sastavljanju Vlade HDZ već gleda dalje od Mosta. Krenuli su telefonski pozivi prema manjim partnerima iz Narodne koalicije.

"Ja sam se čuo s Plenkovićem, čestitao na pobjedi i obećao da ćemo biti konstruktivna opozicija", poručuje predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSS, nakon dugo vremena, ima čak petero zastupnika u Saboru. Beljak na tome zahvaljuje i ostaje vjeran - SDP-u.

"HDZ 25 godina sustavno radi na uništavanju HSS-a, to je činjenica. Hoće li to Plenkvoić nastaviti to zasad ne znamo, ali ove izjave koje puštaju prema javnosti da kontroliraju dva ili tri zastupnika HSS-a su laž i nisu pokušaj otopljavanja odnosa HSS-a i HDZ-a koji su dugo vremena vrlo, vrlo hladni", kaže Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima HDZ na centru još izbora; HNS je u Sabor ušao s dragocjenih devet mandata.

"Nitko nas nije kontaktirao, ni sa kim ne razgovaramo ni formalno ni neformalno", tvrdi predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Matija Posavec.

Ipak, ako se Most i HDZ nekim slučajem ne dogovore - HNS će radije izabrati Vladu s HDZ-om nego nove izbore.

"Zazivanje novih izbora bilo bi sve samo ne odgovorna politika, a vjerujem da do njih neće doći, a HNS kao i uvijek do sada znat će se postaviti u zaštiti hrvatskih građana", uvjerava Posavec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poziv Plenkovića mogu očekivati već sljedeći tjedan...

"Imamo namjeru razgovarati s još nekim strankama, ali pustimo to za još koji dan", rekao je šef HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvog tjedna razgovora, Plenković je na korak da pridobije manjine te je uvjeren da mu i stranačka diplomacija dobro ide.

HDZ navodno ima problem s prevelikim apetitom Mosta. Priča se da traže čak sedam ministarstava te mjesta predsjednika Sabora i potpredsjednika Vlade.

"To znate i sami da neću komentirati, ali o tome nije zaista bilo razgovora, samo o sedam točaka koji su od strane Mosta označena kao baza za pregovore i razgovore", tvrdi ministar financija Zdravko Marić.

Iz Mosta i dalje službeno šute, a neslužbeno kažu da su informacije o njihovim velikim apetitima za resorima - tek spinovi. Pregovori se nastavljaju u ponedjeljak u 15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo