održana sjednica vlade / Plenković: 'Predložio sam Milanoviću da ide u Bruxelles, on se zahvalio i s obzirom na teme odbio. Hrvatsku će predstavljati Janša'

Plenkoviću zbog respiratornih poteškoća produžena samoizolacija

9.12.2020.
14:50
VOYO logo

Poslije Beroša, govorio je potpredsjednik Vlade Davor Božinović. Izvijestio je o novim mjerama.

"Od zadnje sjednice Vlade Stožer nije donosio nove odluke osim proširenja mjera vezanih uz trgovine koja će se primjenivati od 12. prosinca do 10. siječnja. Određen je broj kupaca u odnosu na površinu prodavaonice", kazao je Božinović i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inspektori su izvršili 1.264 nadzora poslovnih subjekata i javnih okupljanja, izdano je 51 upozorenje i jedan prekršajni nalog od 30.000 kuna zbog kršenja obustave sajmova. Zbog djela širenja zarazne bolesti bit će podneseno 6 kaznenih prijava", istaknuo je ministar.

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić podnio je izvješće o izvršenim nabavama zaštitne opreme u svrhu provedbe mjera zaštite zdravlja i jačanja nadzora nad širenjem koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Darko Horvat govorio je o subvencioniranju stambenih kredita.

"Zakon o subvenconiranju stambenih kredita donesen je u svrhu poticanja demografske društva i smanjenja iseljavanja. Zakonom se propisuje davanje pomoći prilikom kupnje stana ili kuće ili gradnje kuće. Zbog velike zainteresiranosti mladih predlaže se novi rok do 31. 12. 2023. i ne odobrava se subvencioniranje kredita onima koji su to već koristili ranije. U državnom je proračunu za ovu svrhu osigurano 50 milijuna kuna za nove subvencije koje će se odobriti 2021. putem javnih natječaja", istaknuo je Horvat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro više...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo