PADA CIJENA NAFTNIH DERIVATA / Plenković potvrdio pojeftinjenje goriva: 'Dobra vijest za vozače. Smrt Matijanića? Treba sve ispitati'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

Plenković se osvrnuo na vijest da je jedna osoba stradala u požaru na Hvaru: 'Očito se radilo o nesretnom slučaju koliko ja razumijem'

7.8.2022.
15:45
Dusko Jaramaz/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji će popodne biti na 307. Sinjskoj alki, u Sinju je obišao Veteranski centar koji se, nakon građevinskih radova, sada oprema, a gradonačelnik Sinja Miro Bulj požalio se medijima da ga Vladin protokol izbjegava.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković dao je izjavu za medije u Sinju, odgovorivši na izjave Bulja. “Neki dan nas je toliko nahvalio da sam računao da ne treba ponavljati da u Sinju ide aglomeracija vrijedna nešto manje od 500 milijuna kuna, kružni tokovi. Drago mi je da se hvali tim projektima, a sve su to projekti Vlade RH. Vidjet ću sa ostalim uzvanicima na prijemu”, rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'KUĆE SU OBRANJENE' /

Tragedija na Hvaru, u požaru poginuo čovjek: 'Čovjek je išao spasiti svoj stroj i nažalost nije uspio'

Image
'KUĆE SU OBRANJENE' /

Tragedija na Hvaru, u požaru poginuo čovjek: 'Čovjek je išao spasiti svoj stroj i nažalost nije uspio'

Plenković izrazio sućut obitelji poginulog

Što se tiče požara na Hvaru, Plenković se osvrnuo na vijest da je jedna osoba stradala. “Očito se radilo o nesretnom slučaju koliko ja razumijem”, rekao je i izrazio sućut obitelji.

Izrazio je sućut povodom smrti novinara Vladimira Matijanića. “Uvijek je grozno kad netko umre tako mlad. Treba sve ispitati, ministar je najavio da će provesti nadzror, DORH isto provodi izvode. Sad nemam informaicju koja bi bila dodana vrijednost ovome što smo pročitali medijima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković se osvrnuo i na nove cijene goriva od sljedećeg tjedna. Potvrdio je da slijedi osjetno pojeftinjenje. Benzin bi od ponedjeljka trebao koštati 11,30 kuna. dizel 12,14 kuna, a plavi dizel 8,50 kuna za litru. “Dobra vijest za vozače, dobra vijest je da pada cijena naftnih derivata.”

Opremanje Veterinarskog centra

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izrazio je nadu da će opremanje Veteranskog centra u Sinju, biti dovršeno u listopadu. Površina mu je 4.800 četvornih metara, a riječ je o bivšem vojnom objektu u kojem su izvedeni građevinski radovi od 56,3 milijuna kuna, dok će opremanje koštati 5,3 milijuna kuna. Kapacitet mu je 130 ležajeva, a ondje će se provoditi program rehabilitacije i drugih oblika oporavka hrvatskih ratnih vojnih invalida, branitelja iz Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medved je izvijestio i kako će se u Veteranskom centru zaposliti tridesetak ljudi i da je u tijeku postupak odabira osoblja. "Imamo fantastično iskustvo iz Doma hrvatskih branitelja u Lipiku koji je u funkciji već treću godinu i kroz koji je prošlo gotovo dvije tisuće branitelja sa izvrsnim ocjenama", rekao je i dodao kako se privode kraju i radovi na veteranskim centrima u Daruvaru i u Petrinji.

"Vjerujemo da ćemo do kraja ove godine u građevinskom smislu završiti i ta dva centra koje ćemo opremiti i primiti osoblje", kazao je ministar Medved dodavši da će se braniteljske zadruge i OPG- ovi uključiti u opskrbu hranom tih centara. Napomenuo je da će u jednom dijelu centra biti postavljena i soba u kojoj će biti izložba fotografija i predmeta iz Domovinskog rata kako bi svi posjetitelji koji dođu u Sinj mogu vidjeti koliki je doprinos taj grad dao u ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinjski Veteranski centar bit će jedan od četiri takva centra u Hrvatskoj, uz nedavno otvoreni u Šibeniku, te planirane u Daruvaru i Petrinji. Izgrađen je novcem koji je dala Europska unija, a ukupno je uloženo 339 milijuna kuna od čega je 85 posto bespovratnih sredstava. 

Na pitanje kako to da u protokolu nije bilo predviđeno da ih dočeka netko od domaćina, Medved je odgovorio da je sličan obilazak Veteranskog centra bio otprilike prije nešto manje od mjesec dana kada su pozvane i udruge Domovinskog rata iz tog kraja i na kojemu je nazočio župan Blaženko Boban i sinjski gradonačelnik Miro Bulj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bulj: Vladin protokol me izbjegava

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj održao je prijam za prijatelje Sinja na kojoj nije bilo državnih dužnosnika, iako su bili pozvani, a Bulj je za medije rekao da ga "Vladin protokol izbjegava".

“To je poruka od njih – što su i tko su. To su diktatorski maniri i čisto politikanstvo. Mislim da je gradonačelnik legalno izabran, bilo koji. Očito im je bitnija stranačka iskaznica nego volja naroda”, rekao je Bulj navodeći kako je sve državne dužnosnike pozvao u Sinj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi su dobrodošli. To je velika stvar za naš grad i identitet. Nikako se ne mogu složiti s tim da se Sinj zaobilazi od strane ministara i premijera. Meni je interes da ovaj grad zaživi”, rekao je Bulj.

Dodao je da je predsjednik Milanović jedini dužnosnik koji se najavio da dolazi i došao prvo kod gradonačelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo