Nazire li se kraj drami? / Plenković potpisao prijedlog kandidata za ravnatelja VSOA-e. Na potezu je Milanović

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Premijer je prijedlog potpisao s obzirom na to da 10. kolovoza ove godine ističe Odluka o privremenom ovlaštenju brigadiru Anti Kujundžiću

3.8.2023.
20:00
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković potpisao je u četvrtak prijedlog kandidata za ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) i uputio ga predsjedniku RH Zoranu Milanoviću na supotpis, izvijestila je Vlada.

Premijer je prijedlog potpisao s obzirom na to da 10. kolovoza ove godine ističe Odluka o privremenom ovlaštenju brigadiru Anti Kujundžiću za koordinaciju poslova u VSOA-i.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedlog je, kažu u Vladi upućen predsjedniku RH nakon što je u jučerašnjem priopćenju iz njegovog Ureda potvrđeno da je kandidat za ravnatelja usuglašen.

"Stoga ne vidimo nikakve prepreke za imenovanje ravnatelja VSOA-a koji će imati mandat i sve propisane ovlasti, što je jedini način kako osigurati punu funkcionalnost Agencije", poručili su iz Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ako ima nekih nejasnoća' /

Banožić pozvao Milanovića na razgovor o kandidatu za ravnatelja VSOA-e

Image
'ako ima nekih nejasnoća' /

Banožić pozvao Milanovića na razgovor o kandidatu za ravnatelja VSOA-e

Dva nova kandidata

Navode pritom da je daljnjoj proceduri potrebno sazvati i sjednicu Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora, koji daje mišljenje o kandidatu.

Vlada je srijedu priopćila da je krajem prošlog tjedna predložila dva nova kandidata za ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) kako bi se mogla osigurati njezina puna funkcionalnost, a da predsjednik Republike ucjenjuje i blokira izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured Predsjednika izvijestio je u srijedu da je postignuta suglasnost oko imenovanja čelnika na otvorena i nepopunjena zapovjedna mjesta u OSRH. Ministarstvo obrane reagiralo navečer na priopćenje Ureda predsjednika, istaknuvši da imenovanje ravnatelja Vojno sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) ni na koji način ne može biti uvjetovano imenovanjem na druge dužnosti u Hrvatskoj vojsci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo