SPREMA SE VELIKA FEŠTA / Plenković poslodavcima: Pustite zaposlenike na doček Vatrenih

Image
Foto: Davor Višnjić/Pixsell

Plenković je pozvao građane da u što većem broju dođu na doček i pozdrave Vatrene

13.7.2018.
17:42
Davor Višnjić/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak je pozvao sve poslodavce koji to mogu da svojim zaposlenicima omoguće da u ponedjeljak sudjeluju u dočeku nogometne reprezentacije koja je ušla u finale Svjetskoga nogometnog prvenstva.

"Ovaj fantastičan uspjeh Hrvatske nogometne reprezentacije i činjenica da smo u finalu Svjetskog prvenstva je jedan uspjeh koji je globalno primjećen i ogromna je promocija za zemlju, hrvatski sport, hrvatski nogomet. Još jednom zahvaljujem našim nogometašima, izborniku Daliću, vodstvu Hrvatskog nogometnog saveza na svemu što su nam priuštili ovih proteklih mjesec dana. I čini mi se da bi bilo sjajno, i ovim putem želim apelirati na poslodavce, budući da znamo da se priprema veličanstven doček reprezentacije ovdje u Zagrebu u ponedjeljak, da svi oni koji to mogu omoguće svojim zaposlenicima da sudjeluju u tom dočeku i da u što većem broju pozdrave naše Vatrene. I nadamo se, naravno, nakon pobjede na Svjetskom prvenstvu”, poruka je premijera objavljena na twitteru Vlade RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u finalu SP-a u Moskvi igra protiv Francuske, a početak utakmice je u 17 sati u nedjelju.

Plenković za France 24: "Ova generacija ima mentalitet pobjednika"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je dao intervju za France 24 gdje je govorio o nogometnoj reprezentaciji i finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji. 

"Mislim da Francuska ima odličnu momčad, da igraju odlično tijekom turnira, no i mi smo igrali fantastično i imamo igrače u velikim ligama", rekao je Plenković i dodao kako su igrači koncentrirani i fizički spremni te da imaju odličnog izbornika Zdravka Dalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koja je tajna uspjeha i kako tako mala zemlja ima tako dobre igrače, premijer je rekao:

"Moram priznati da je puno talenata u kolektivnom sportu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da smo imali velikih uspjeha u vaterpolu i rukometu te u košarci.  Govoreći o razlozima uspjeha rekao je kako je na prvom mjestu talent, a poslije toga odlične trenerske škole i dobar rad koji rezultira dobrim igračima koji ostvare međunarodne karijere.

"Ova generacija ima mentalitet pobjednika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je i da predvidi rezultat utakmice.

"Već sam rekao u polufinalu da će jedan gol napraviti razliku. Nadam se u ovom slučaju za Hrvatsku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo