Dan borbe protiv nasilja nad ženama / Plenković poručio: 'Šaljemo poruku nulte tolerancije na nasilje nad ženama, djecom i u obitelji'

'S udrugama za žrtve nasilja, svi resori Vlade rade na jačanju mehanizama koji će prevenirati i sankcionirati nasilje'

22.9.2019.
15:34
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković poručio je u nedjelju u povodu Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama da Vlada u suradnji s udrugama predano radi na jačanju mehanizama koji će prevenirati i sankcionirati nasilje, prisjetivši se ubojstva triju žena na Općinskom sudu u Zagrebu 1999. godine

Šaljemo poruku nulte tolerancije na nasilje nad ženama, djecom i u obitelji te poruku ohrabrenja žrtvama da bez straha prijave svaki oblik nasilja, napisao je premijer i predsjednik HDZ-a na Tweeteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U partnerstvu s udrugama za žrtve nasilja, svi resori Vlade predano rade na jačanju mehanizama koji će prevenirati i sankcionirati nasilje u našem društvu, a izmjenama kaznenog zakonodavstva nasilje će se oštrije kažnjavati", istaknuo je Plenković.

Zločin na Općinskom građanskom sudu dogodio se 22. rujna 1999. u maloj sudnici u kojoj je Mato Oraškić prije ročišta u predmetu razvoda braka ubio sutkinju Ljiljanu Hvalec, odvjetnicu Hajru Prohić i svoju suprugu Gordanu Oraškić, dok je teško ranio zapisničarku Stanku Cvetković. U spomen na to ubojstvo obilježava se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo