PLENKOVIĆ POKUŠAO OBJASNITI BAHATU IZJAVU: / 'Nezgodno je kad dobijete niz političkih udaraca...'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Saborski su se zastupnici nakon dvomjesečne stanke vratili u saborske klupe, a prvi su dan započeli aktualnim prijepodnevom.

15.9.2017.
16:58
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Imali su priliku postavljati pitanja Vladi i premijeru Plenkoviću, a SDP-ova Sabina Glasovac, koja nije bila zadovoljna načinom na koji predsjednik Vlade odgovara zastupnicima, upozorila ga je da nastavlja praksu da na pitanja zastupnika ne odgovara iza pitanja zastupnika, nego čeka da se pitanja nakupe.

'Ja mogu raditi što hoću'

Premijer Plenković joj je odgovorio da on može raditi što hoće. Na to mu je predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, kazao da mora odgovoriti Marasu čije je pitanje preskočio, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 'gostovanja' u Saboru, premijer Plenković izašao je pred novinare te dao izjavu u kojoj je pomalo ublažio svoj stav.

'Nezgodno je dobiti niz političkih udaraca'

'Pojasnio sam što sam mislio da ne može nitko što hoće, pa ni ja. Vrlo je nezgodno ako dobijete niz političkih udaraca, a nemate prigodu da pred istim auditorijem kažete što mislite. S obzirom da imam iskustvo u nekom drugom predstavničkom tijelu, mislim da je to tako nemoguće. Želim u pojedinim fazama objasniti pojedina stajališta, a što mi Poslovnik ne dopušta. Svatko se tu malo igra i nastoji profitirati i iskoristi minute koji su mu date pred kamerama i mikrofonima koji su tu', rekao je Plenković pred novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BURAN DAN U SABORU: MARTINA DALIĆ IZGUBILA ŽIVCE, NAPALA MIRU BULJA, MORAO JE SMIRIVATI JANDROKOVIĆ: /

'Ne možete to raditi'

Image
BURAN DAN U SABORU: MARTINA DALIĆ IZGUBILA ŽIVCE, NAPALA MIRU BULJA, MORAO JE SMIRIVATI JANDROKOVIĆ: /

'Ne možete to raditi'

Osvrnuo se i na verbalni sukob potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić i zastupnika Mosta Mira Bulja.

'Malo je temperamentna'

'Potpredsjednica je malo temperamentno reagirala jer ima obitelsjku povijest na području koje je sada pod Perućkim jezerom, možda je reagirala malo angažiranije. No, sve skupa je to dio demokracije i dijaloga koj vodimo. Javnost će vidjeti tko je i na koji način iznosio argumete', kazao je te potom kometirao i protivljenja u BiH protiv gradnje Pelješkog mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sagradit ćemo Pelješki most, kažem vam da ćemo sagraditi most', poručio je.

Dodao je kako za sada nema informacijama o ponudama izvođača koje su stigle za gradnju Pelješkog mosta, a koje su se danas otvarale te ih iz tog razloga nije želio komentirati. Premijer je istaknuo da će granična pitanja sa Slovenijom pokušati riješiti bilateralnim putem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo