PLENKOVIĆ POJASNIO ZAŠTO SE HRVATI JOŠ NE CIJEPE SPUTNIKOM V I TKO JE SADA NA POTEZU: / 'Moramo biti potpuno sigurni'

Image

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu je Splitsko-dalmatinskoj županiji

16.2.2021.
11:27
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu je Splitsko-dalmatinskoj županiji, a svoj posjet započeo je obilaskom naselja Kokorići, vrgoračkog naselja koje je u prosincu prošle godine oštećeno poplavom.

Nakon obilaska Kokorića, premijer je rekao kako su zadovoljni što je za saniranje šteta osigurano 3,7 milijuna kuna, a dodao je kako su u Kokorićima od prvog trenutka reagirale sve službe. "Spremni smo pomoći stanovnicima Vrgorca i Kokorića. Sredstva su otišla prema županijama i sad je na njima da isplate novac. Vjerujem da će do kraja veljače dobiti sredstva", rekao je Plenković te dodao kako je siguran da će ubrzo krenuti sanacija kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Plenković je rekao kako Hrvatske vode imaju plan da se tunelom sistemski riješi problem poplava u tom dijelu županije.

Komentirao i rusko cjepivo

Komentirao je i cijepljenje preko reda. "Ideja je bila da se prvo cijepe oni koji su najizloženiji, a to su zdravstveni djelatnici, i najugroženiji. To je okvir koji smo dali temeljem plana cijepljenja. Je li bilo još nekih situacija, očito da je. To, nažalost, u smislu vertikale, to nismo mogli kontrolirati. Pozivamo sve da se ponašaju sukladno pravili struke i plana koji je napravljen", rekao je premijer te dodao da je zadatak Vlade osigurati što više doza do kraja prvog kvartala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li se Hrvati cijepiti i ruskim cjepivom Sputnik V, kazao je kako je želio da budemo potpuno sigurni u proceduru. "Hrvatska se oslanja na Europsku agenciju za lijekove, moramo imati povjerenja u lijek ili cjepivo koje dolazi u državu. Ključ je da Europska agencija za lijekove (EMA) potvrdi lijek. Angažirao sam ministra vanjskih poslova i zdravstva i ako se pokaže pouzdanost cjepiva da angažiramo i to", kazao je.

Oko podneva će se Plenković u Makarskoj susresti s gradonačelnikom Jurom Brkanom i suradnicima te uručiti Ugovor o darovanju državne nekretnine. U 14 sati predviđeno je da predsjednik Vlade posjeti Kampus Sveučilišta u Splitu, gdje će se sastati s rektorom splitskog sveučilišta Draganom Ljutićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom slijedi sastanak s članovima Lučke uprave Split, a u 15.25 prigodno će se obratiti na svečanom otvorenju radova na projektu "Rekonstrukcija i dogradnja Obale kneza Domagoja I. i II. u Gradskoj luci Split".

U posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji su, uz predsjednika Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike