POGODILO GA U ŽIVAC / Plenković 'podivljao' nakon nezgodnog pitanja: 'Mene love već šest godina pa ništa, neće ni sada'

Premijer se našao i pod paljbom kritika zbog spore obnove Banovine

27.12.2022.
14:18
VOYO logo

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković na sastanku sa županima uključenima u Razvojni sporazum za sjever Hrvatske u utorak je u Čakovcu istaknuo važnost bolje prometne povezanosti tih pet županija, posebno željezničku koja je, kako je rekao, godina bila zanemarena.

Premijer je naglasio kako je taj Razvojni sporazum inspiriran "jako dobrom provedbom i realizacijom sličnog projekta za Slavoniju, Baranju i Srijem te zahvalio županima na inicijativi dobroj suradnji koja traje već sedam godina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'TAMO SE NEMAJU ČIME POHVALITI' /

Sve su glasnija šuškanja da je ministar pred izlaznim vratima, a Plenković neće na Baniju? 'Sigurno se sjeća one grude'

Image
'TAMO SE NEMAJU ČIME POHVALITI' /

Sve su glasnija šuškanja da je ministar pred izlaznim vratima, a Plenković neće na Baniju? 'Sigurno se sjeća one grude'

"Mi želimo da se to nastavi i da ta višerazinska dimenzija upravljanja Hrvatskom dobro funkcionira. Zato mi je drago da će ovaj indikativni popis od 36 infrastrukturnih i razvojnih projekata danas malo dobiti neke konkretne konture”, rekao je Plenković. On će županima uručiti ugovore vrijedne 66,5 milijuna kuna za poticanje regionalnog i lokalnog razvoja u unapređenju obrazovne, prometne, vodokomunalne, zdravstvene i druge infrastrukture.

Paladina i Banija

Kasnije je pak stao pred novinare gdje je odgovarao na pitanja. Jednoga je posebno izbacilo iz takta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li istina da je ministar Paladina rekao da će otići do kraja siječnja?

"Imam dojam da ste dobili zadaću da preko Badnjaka lovite ministre na špici i da ih lovite u ofsajdu. Mene love već šest godina pa ništa, neće ni sada”, odgovorio je premijer, koji se našao pod paljbom kritika zbog spore obnove Banovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tijekom Božića sam se posvetio obitelji i čemu Božić zapravo služi, a tek sam jutros počeo pratiti to medijsko ozračje koje se stvorilo iz ne znam čega. Zajednički zadatak svih ministara je da ubrzaju proces obnove. Kada sam rekao da je obnova nestvarno spora, mislio sam na jedan segment – konstrukcijska obnova i izgradnja zamjenskih kuća. Da ste bili s nama prije nekoliko tjedana na Banovinu, vidjeli biste vrlo učinkovitu izgradnju višestambenih zgrada i to za 130 stanova koji će biti gotovi ovog ljeta i u koje će biti smješten veliki broj ljudi koji je danas u privremenom smještaju”, poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo