CILJ JE BIO NAŠTETITI VLADI / Plenković: 'Ovo je afera dijela medija i dijela oporbe te jednog čovjeka, i to nema veze s HDZ-om'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Plenković je rekao kako se na Plesu grade novi, 36 milijun eura vrijedni, hangari za Rafale te da će biti gotovi prije dolaska borbenih aviona krajem travnja naredne godine

13.12.2023.
13:40
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

S početkom u 13 sati danas je na rasporedu sjednica Vlade Republike Hrvatske u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. 

Na dnevnom redu je, među ostalim, prijedlog strategije pametne specijalizacije do 2029. te prijedlog zaključka o pilot-projektu besplatnoga željezničkog prijevoza umirovljenika i osoba starijih od 65 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
AKCIJA USKOKA /

U tijeku uhićenja u Zagrebu i Karlovcu; Neslužbeno: Na meti istražitelja osoba iz sustava Porezne uprave

Image
AKCIJA USKOKA /

U tijeku uhićenja u Zagrebu i Karlovcu; Neslužbeno: Na meti istražitelja osoba iz sustava Porezne uprave

"Jučer sam razriješio ministra i njegova savjetnika. Lovrinčević je u svojstvu savjetnika počinio koruptivna djela zajedno s određenim medijima, a informacije koje su bile djelomične su ti medijski djelatnici dalje davali oporbenim strankama, koje su to onda koristile u napadu na Vladu", kazao je Andrej Plenković.

"Ne samo da je dijelio novac, nego je davao informacije. Cilj je bio naštetiti Vladi, a u korist oporbi. S te strane naša reakcija je bila jučer rezolutna", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lažne oporbene teze koje nastoje jednu situaciju, znači aktivnost jednog čovjeka koji nije niti član vlade niti član stranke, u potpunosti odbacujemo. To nije niti slično Fimi Mediji. Ovdje su samo htjeli srušiti i naštetiti Vladi", kazao je Plenković.

Povratak BBB-ovaca iz Grčke

"Iz grčkih zatvora dosad je pušten 41 hrvatski navijač", otkrio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veleposlanstvo je novčano pomoglo 29-ici hrvatskih državljana i izdano je 11 putnih listova", govori Plenković te dodaje kako će i u budućnosti nastaviti pomagati hrvatskim državljanima koji se nađu u nevoljama u inozemstvu.

"U Hrvatskoj je bio kineski ministar sporta i dogovorena je suradnja u pogledu treninga kineskih sportaša u Hrvatskoj, a mahom se radi o sportovima u kojima se timovi natječu na ljetnim Olimpijskim igrama", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Filipović nakon smjene: 'O porukama i snimkama nisam ništa znao. Ne vjerujem da se Lovrinčević upuštao u sitne dealove'

Plenković je rekao kako se na Plesu grade novi, 36 milijun eura vrijedni, hangari za Rafale te da će biti gotovi prije dolaska borbenih aviona krajem travnja naredne godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj je bio i Tomislav Žigmanov, predstavnik Hrvata u Srbiji, kojemu je, rekao je premijer, dana podrška za njegov politički angažman u Srbiji koji bi mogao dovesti do toga da Žigmanov i nakon skorih izbora bude jedan od ministara u vladi Srbije.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo