nemiri u najvećoj stranci / Plenković otvorio vrata Karamarku, Tomašević dobio ultimatum, ličko-senjski ogranak raspušten: kakva je budućnost HDZ-a?

HDZ na početku godine na velikom testu! Andrej Plenković požar u stranci stavio je pod kontrolu - ali on još nije i ugašen

6.1.2018.
18:59
VOYO logo

Poprilično samouvjeren bio je danas premijer koji je obećao da će pronaći rješenja za sve nemire koji su u roku nekoliko dana iznenada eskalirali unutar njegove stranke.

Baš kao i sinoć kada je nakon Milinovićeve pobune okupio stranačka tijela i raspustio lički ogranak HDZ-a. Iako je buna samo potvrdila da se na čelo javnih tvrtki teško može bez stranačke iskaznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan Tomašević, unatoč optužnici za nasilje, HDZ-ovu iskaznicu još ima, no novost je ultimatum da ostavku sam podnese do 15. siječnja.

“Nema odgovora još s njegove strane? Dobro, do 15-oga, dajte mu malo da diše”, rekao nam je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević još nije odlučio. Plenković može pokrenuti postupak pred Visokim sudom časti HDZ-a, no on je još uvijek župan i član predsjedništva HDZ-a. 

Do zraka očito treba doći i prekjučer glasni Darko Milinović. Tada je dao ostavku na čelu ličko-senjskog HDZ-a, a od kada je sinoć u Središnjici raspušten cijeli ogranak pred kamere - ne želi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam podnio ostavku i ovo je očekivana odluka. Meni je kamen pao sa srca, rekao sam sve ono što mislim da treba reći, vraćam se u ličko-senjsku županiju kao ponosni HDZ-ovac", komentira Milinović.

Poručio je čak i da podržava od stranačkog vrha odabrano  Povjerenstvo Ličkog HDZ-a koje mora organizirati nove izbore, a na čije je čelo postavljen Darko NEkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Surađivao sam s gospodinom Milinovićem i nije mi se nikada miješao niti pokušao mješati u svoj rad tako da ne očekujem da će se mješati. Ja imam svoje ovlasti i svoja zaduženja, a on kao župan ličko senjske županije ima svoje ovlasti i svoja zaduženja", Dario Nekić, izabrani Povjerenik Ličko-senjskog HDZ-a.

Milinović ostaje i član Predsjedništva HDZ-a, stranke u koju Plenković poziva svih, pa čak i svog prethodnika Tomislava Karamarka koji je javno izrazio ambiciju za povratak u vrh HDZ-a: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je član stranke, ako se želi angažirati, ima svu slobodu. HDZ je demokratska stranka. Ima mjesta, dali biste mu mjesta u stranci? Ja nikoga još nisam izbacio iz HDZ-a, osim onih koji su bili svojim izričajem potpuno neprihvatljivi. Što se mene tiće svi koji se hoće angažirati u HDZ-u, koji jesu i bivši i budući, aktivni i pasivni dobro su došli", komentar je lidera stranke i hrvatskog premijera.  

Iako je osim Karamarka nova godina odjednom servirala dodatni, cijeli set problema oni premijeru i šefu HDZ-a nisu postali prevelik zaloga. Barem zasada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo