jedan od 'siromašnijih' političara / Plenković otkrio imovinsku karticu: sa suprugom posjeduje stan, automobil i nemaju ušteđevine

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Osim stana i automobila, kaže Plenković, ni on ni supruga nemaju ništa osim svojih redovnih mjesečnih primanja koja ostvaruju na svojim radnim mjestima

5.9.2016.
15:35
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković otkrio je Tportalu svoje imovinsko stanje, a sudeći prema podacima koje je naveo, Plenković je jedan od 'siromšnijih' vodećih hrvatskih političara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je vlasnik dvoetažnog stana od 187 metara kvadratnih, koji je kupio 2003. godine i platio ga 201.000 eura, a kako kaže, kupljen je od prodaje obiteljske imovine i njegovih tadašnjih prihoda od nesamostalnog rada. 

Supruga predsjednika HDZ-a Ana Maslać Plenković je vlasnica osobnog automobila Passat iz 2011. i to im je, naglašava Plenković, jedini automobil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković ističe kako ni on ni supruga nemaju ništa osim svojih redovnih mjesečnih primanja, odnosno njegove plaće u Europskom parlamentu (8.000 eura) te plaće njegove supruge, koja je voditeljica saborske Službe za pravne poslove i ljudske potencijale. 

Plenkovićevi nemaju kredite, ali ni ušteđevine, a jedina je ušteđevina ono što ostane na njegovu računu od europarlamentarne plaće. Vlasnik je i 60 dionica Hrvatskog Telekoma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HDZ-a je za Tportal rekao o kako mu žao što je ispalo da ne želi otkriti svoje imovinsko stanje jer kod njega nema "nikakvog muljanja, mita i korupcije, privatizacije, baš ničega što ne bi bilo vjerodostojno". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo