PLENKOVIĆ OŠTRO ODGOVARA MILANOVIĆU: / 'Ne znam zašto se netko tko još nije stupio na dužnost miješa u nešto'

Image

Oštro je odgovorio i vukovarskom gradonačelniku

2.2.2020.
13:52
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u Dubrovniku, gdje je bio na festi sv. Vlaha objasnio je svoj nedolazak na otvorenje otvorenju Europske prijestolnice kulture u Rijeci. Izabrani predsjednik Zoran Milanović u Rijeci nije želio komentirati nedolazak aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, no za premijera je rekao kako je trebao poslati šefa kabineta, kada već nije mogao doći zbog sastanka u Portugalu.

Image
MILANOVIĆ O JUGOSLAVENSKOJ ZASTAVI U RIJECI NA OTVARANJU: /

'Nije kontroverzna ako je u funkciji umjetničkog izričaja'

Image
MILANOVIĆ O JUGOSLAVENSKOJ ZASTAVI U RIJECI NA OTVARANJU: /

'Nije kontroverzna ako je u funkciji umjetničkog izričaja'

Na pitanje novinara kako odgovara na kritike izabranog predsjednika zbog nedolaska u Rijeku, premijer se prvo ogradio da nije čuo takve izjave, a potom dosta oštro kritizirao Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam zašto se netko tko još nije stupio na dužnost miješa u nešto. Naša Vlada je podržala projekt Europske prijestolnice kulture. U interesu mi je da zahvaljujući sastancima poput jučerašnjeg, ja dolazim tamo u funkciji predsjedavajućega Vijeća, on je možda to zaboravio, nije se vjerojatno dugo bavio time pa možda nije svjestan onoga o čemu smo jučer razgovarali, znači da ćemo u idućoj financijskoj perspektivi dobivati sredstva da bismo pomagali i ovakve projekte kao što je EPK u Rijeci. Prema tome, te trivijalne komentare uopće neću komentirati", rekao je Plenković za HRT, dodajući da su u Rijeci bili ministrica kulture, ministar prometa i turizma, akademik Zvonko Kusić.

Odgovarajući Penavi ponovo bocnuo Milanovića

Za kandidaturu bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka samo je kratko rekao da 'sigurno neće propisivati kako tko misli da može doprinijeti HDZ-u', a odgovarajući na prozivke Ivana Penave koji je rekao da će se u unutarstranačkoj kampanji otvoriti karte od kraja i vidjeti tko je što napravio i na kojem planu iskoristio je priliku da još jednom kritizira Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U mandatu naše Vlade Hrvatska gospodarski zdravo raste, za razliku od mandata ovoga tko nepotrebno komentira tko je gdje u kojem trenutku 1. veljače", rekao je Plenković i dodao "Recite gospodinu Penavi da malo detaljnije prati što se sve radi, a naročito što se radi za grad Vukovar. To bi bilo jako dobro".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo