DALIĆ I MURGANIĆ ZASAD MOGU MIRNO SPAVATI: / 'Rekonstrukcije Vlade će biti kada ja procijenim da je tome došlo vrijeme'

Image
Foto: PIXSELL

Premijer Plenković je kazao da je njegov odnos s ministricom gospodarstva Martinom Dalić jako dobar i da neće biti njezine smjene

21.2.2018.
19:29
PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković danas uvečer izašao je pred novinare nakon cjelodnevnih razgovora što su uslijedili nakon neopozive ostavke izvanrednog Vladinog povjerenika u Agrokoru Ante Ramljaka.

Image
CJELODNEVNI RAZGOVORI NISU URODILI PLODOM, VLADA NEMA KANDIDATA ZA NOVOG POVJERENIKA: /

'Naravno da ovo nije ugodno. Što mislite kako je meni?'

Image
CJELODNEVNI RAZGOVORI NISU URODILI PLODOM, VLADA NEMA KANDIDATA ZA NOVOG POVJERENIKA: /

'Naravno da ovo nije ugodno. Što mislite kako je meni?'

Osim što je javnosti priopćio da Vlada još nema svoga kandidata za Ramljakovog nasljednika Plenković je odgovarao i na pitanja novinara o eventualnoj smjeni potpredsjednice Vlade i ministrice gsopodarstva Martine Dalić te eventualnoj rekonstrukciji Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Martina Dalić bila je posebno angažirana"

Na pitanje o sudbini ministrice Dalić, Plenković je kazao da ona nastavlja raditi svoj posao.

"Vama je poznato da ovaj proces nije počeo danas, već prošle godine. Vlada u svom repertoaru odluka ima samo imenovanje izvanredne uprave. To je izrazito važno i zato smo napravili ovakav zakon. Martina Dalić bila je posebno angažirana. Sastanak koji je lani održan bio je dogovoren između mene i gospodina Kosora prije nego što je sve izašlo u medijima. Mi smo u raspravi u Saboru rekli da smo spremni da se o svemu govori i na saborskim odborima", kazao je Plenković dodavši da je njegov odnos s ministricom Dalić "jako dobar" i da neće biti njezine smjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je kao priča o jednom šniclu i nekom malo većem"

Time je ujedno odgovorio i na pitanje o eventualnoj rekonstrukciji Vlade.

"Rekonstrukcije vlade će biti i može biti ako ja procijenim da je tome došlo vrijeme. Što se tiče izvanrednog povjerenika, ovo je kao ona priča o jednom šniclu i nekom malo većem", ustvrdio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neizbježno je bilo i novinarsko pitanje o jučerašnjoj iznenadnoj ostavci državnog tajnika u Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Marina Strmote. Kazao je kako vjeruje da ostavke Strmote i Ramljaka nisu bile koordinirane.

"Ova koja se odnosi na odluku tajnika poprilično je iznenađujuća. Imali smo vrlo sadržajan sastanak na kojem je bilo 5-6 ministara i stavili na papir što se sve napravilo, a napravilo se više nego što se percipira", kazao je Plenković pripomenuvši da bi u prvi plan trebalo staviti učinjene stvari, a ne stvarati negativističku atmosferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo