PLENKOVIĆ RANO JUTROS IZAŠAO PRED NOVINARE: / 'Riječ je o ozbiljnom problemu, u ponedjeljak ćemo odlučiti o našoj reakciji prema Rusiji'

Image
Foto: Pixsell

Nekoliko članica Europske unije sada ima dvije opcije za sankcije Rusiji.

23.3.2018.
8:12
Pixsell
VOYO logo

Nakon napada u Ujedinjenom Kraljevstvu u kojem je nervnim agensom otrovan bivši ruski špijun Sergej Skripal i njegova kći, a za koji se sumnjiči Rusija, o svemu se rano jutros oglasio i hrvatski premijer Andrej Plenković.

U ponedjeljak sastanak hrvatskog državnog vrha

Nakon što je britanska premijerka Theresa May rekla da postoji mogućnost da je za napad na Skripala i njegovu kćer odgovorna Ruska Federacija, stigle su osude napada i ostalih članica EU-a. U ponedjeljak će se i hrvatski državni vrh sastati kako bi razgovarao o tom problemu i donio odluku o tome na koji način reagirati i pokazati solidarnost s Ujedinjenim Kraljevstvom, rekao je premijer Andrej Plenković, javlja Dnevnik.hr .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Očekuju se određeni diplomatski potezi'

'Tu su sve članice pokazale solidarnost, usvojeni su dosta čvrsti zaključci, očekuje se također vrlo vjerojatno da se povuku određeni diplomatski potezi koje su već neke države članice najavile. Riječ je o ozbiljnom problemu, većina država u ovom trenutku dijeli stav Ujedinjenog Kraljevstva', rekao je Plenković i dodao da nekoliko članica Europske unije sada ima dvije opcije za sankcije Rusiji. Jedna je uskraćivanje gostoprimstva dijelu predstavnika Ruske Federacije u njihovim zemljama, a druga je mogućnost povlačenje svojih veleposlanika iz Moskve na konzultacije, piše Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo