'Ma što me briga!' / Plenković se obrecnuo na novinare: 'Četvero ministara sam sa zadovoljstvom eliminirao. To đuturenje...'

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Novinari su također pitali Plenkovića o sastanku novog ministra obrane Ivana Anušića i predsjednika države Zorana Milanovića

19.12.2023.
14:52
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković izjavio je na sastanku predstavnika Vlade sa županima i predstavnicima gradova i općina da je godina pred nama u političkom smislu izrazito izazovna, istaknuvši da Hrvatska bilježi pad inflacije, povećanje kreditnog rejtinga i rast BDP-a.

Image
A BDP SAMO RASTE /

Plenković optimistično najavljuje: Očekujemo da će inflacija sljedeće godine biti ispod 2,4 posto

Image
A BDP SAMO RASTE /

Plenković optimistično najavljuje: Očekujemo da će inflacija sljedeće godine biti ispod 2,4 posto

Novinari su pitali Plenkovića u Virovitici o sastanku novog ministra obrane Ivana Anušića i predsjednika države Zorana Milanovića. Je li to korak naprijed?, pitali su ga novinari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Milanović je grubo i naprimitivnije vrijeđao Banožića, HDZ je proglasio nacističkom strankom i korupcijskom te lopovskom strankom. Vrijeđao je i mene ministre na osobnoj razini, ništa ovo ne mijenja. Dobro je da je bio sastanak. Što se tiče Vlade, tu se ne mijenja baš ništa", kazao je.

"Anušić je član Vlade. Sukob nije nastao radi nas, nego u rujnu 2020. kada je Milanović odbio prijedlog imenovanja niza diplomatskih predstavnika", dodao je. "Nije to nekakav sukob pa nas netko mora miriti. Imate nas koji radimo i imate njega koji živi od političkog sukoba", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Afera Mreža' nije 'afera Mreža', nego afera Mosta

O promjeni vlasništva u Fortenovi, ponovio je priču iz 2017. kada je bio problem Agrokora koji im je “pao u naručje”. "Mi smo tada reagirali i spriječili domino efekt rušenja hrvatskog gospodarstva i došli do rješenje s privremenom upravom i kompanija je na tržištu od tada. Prijašnji vlasnik je birao gdje će uzimati kredite i tada su ti ljudi postali vlasnici, nismo ih mi birali. Ni danas ne ulazimo u to tko je vlasnik te kompanije nego da ona funkcionira i zapošljava ljude", naveo je. Na pitanje novinara N1 Ilije Radića da sada imamo istu situaciju kao i s Todorićem, premijer kaže da nije na njemu da on spekulira hoće li opet tvrtka upasti u probleme. Ponovio je da 'afera Mreža' nije 'afera Mreža', nego afera Mosta. “Može biti oporbena, medijska ili ovog savjetnika. I to je ključ", dodao je.

Plenković je komentirao napise medija da je iz Vlade otišlo 30 ministara zbog korupcije. Ne želi da mu se u javnom prostoru taloži teza o 30 ministara. Ponovio je i novinarima da bi trebali pisati da ih je samo dva ministra otišlo zbog sumnje u korupciju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Četiri sam sa zadovoljstvom eliminirao, to su oni iz Mosta, neki su otišli sami, dio je dao ostavke. To đuturenje, kad 30 postane dva su malo drugačije", kazao je Plenković. "Ta vrsta ležernosti iznošenja neistina je ispod profesionalnih kriterija", kazao je.

"Kada netko dođe izvana i vidi da smo mi na isti dan ušli u eurozonu i Schengen onda on kaže – bravo. Macron je do sada promijenio troje premijera i 67 ministara, a predsjednik je kraće nego ja premijer", rekao je. Na usporedbu novinara da u Francuskoj ministri daju ostavke zbog korištenja službenog zrakoplova premijer kaže: “Ma što me briga!”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak s Tomaševićem

Novi ministar gospodarstva Damir Habijan, kazao je Plenković, bavit će se rješavanjem otpada u Zagrebu.

"Sutra ćemo predstaviti novog ministra. Kada se konsolidira sa suradnicima onda će se održati sastanak", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Prvi zadatak ministra gospodarstva: Čišćenje Instagrama od golišavih fotki

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo