u pgž-u / Plenković o popuštanju mjera: 'Ne smijemo ugroziti turističku sezonu...'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Pozdravio je odluku Njemačke da makne Hrvatsku s liste visokorizičnih zemalja

22.5.2021.
13:37
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković posjetio je Primorsko-goransku županiju i susreo se s kandidatima HDZ-a uoči drugog kruga lokalnih izbora.

Komentirao je popuštanje epidemioloških mjera kazavši da će se situacija raspraviti ovaj tjedan te je naglasio da su brojke jako dobre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo donositi odluke koje će održati dobar trend i ni na koji način ugroziti turističku sezonu. Uvijek kažem da je najvažnija stvar osobna odgovornost. Ako ugrožavamo sebe, ugrožavamo i druge. Sada kad je dovoljno cjepiva, apeliram još jednom: Cijepite se što prije, cijepite se svi. Koristi od cjepiva su puno veće nego bilo kakvi rizici", rekao je premijer.

Pozdravio je odluku Njemačke da makne Hrvatsku s liste visokorizičnih zemalja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
stižu i covid putovnice /

Odlične vijesti prije sezone: Njemačka će još ovaj tjedan maknuti Hrvatsku iz kategorije visokorizične zemlje

Image
stižu i covid putovnice /

Odlične vijesti prije sezone: Njemačka će još ovaj tjedan maknuti Hrvatsku iz kategorije visokorizične zemlje

"Jako je dobro da je Njemačka prepoznala poboljšanu epidemiološku sliku u Hrvatskoj. Znamo da su nam oni važni gosti", rekao je Plenković.

O Fitchu: Radimo na preduvjetima za gospodarski rast

Plenković je izrazio je zadovoljstvo objavom agencije Fitch koja je zadržala kreditni rejting Hrvatske 'BBB-' i stabilne izglede, poručujući da Vlada nastoji stvoriti preduvjete za gospodarski rast i okvir kako bi taj rast u ovoj i idućoj godini bio među najvećima u Europskoj uniji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija Fitch potvrdila je u petak investicijski kreditni rejting Hrvatske 'BBB-' i stabilne izglede, istaknuvši velike kratkoročne rizike povezane s pandemijom, ali i bolje srednjoročne izglede za gospodarski rast zahvaljujući financijskoj potpori EU-a.

"Vrlo smo zadovoljni. Ova objava Fitcha - 'BBB-', sa stabilnim izgledima, uz stabilne izglede, potvrđuje sve ovo što smo radili u proteklih 15 mjeseci", izjavio je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je istaknuo i kako je Fitch poslao poruku da je Hrvatska sačuvala političku stabilnost. 

"Znamo da nas je koronakriza koštala za sada 32 milijarde kuna, da su štete od potresa na Banovini i u Zagrebu 125 milijardi kuna. No, unatoč tomu osigurali smo da svim imaju plaće, mjere za očuvanje radnih mjesta su 10,5 milijardi kuna, 680 tisuća radnika je dobivalo plaće zahvaljujući političkoj odluci Vlade da poslodavcima da sredstva da nadoknade plaće svojih radnika, mjere za skraćenje radnog vremena, različite potpore za likvidnost za brojne sektore, pokriće fiksnih troškova", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo