sjednica vlade / Plenković o podizanju rejtinga Hrvatske: 'To je honoriranje onoga što radimo na fiskalnoj konsolidaciji'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Premijer je poručio da Vlada mora nastaviti s privlačenjem privatnih i javnih investicija koje će biti dodatni zamašnjak gospodarskom rastu Hrvatske

27.9.2018.
9:57
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo


Vlada je u devet sati počela sjednicu, a ministrima se uvodno obratio premijer Andrej Plenković. Premijer zahvalio je ministrici Gabrijeli Žalac i kolegama koji su pripremili sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja se prošlog tjedna održala u Belom Manastiru.

"Jako dobro predstavili smo ideju projekta Slavonija Europskoj komisiji i Svjetskoj banci", rekao je premijer naglašavajući kako je cilj projekta smanjivanje nejednakosti i regionalni razvoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer se osvrnuo na odluku agencije S&P da podigne izglede Hrvatske na pozitivne. Premijer je takvu odluku opisao kao "honoriranje onoga što radimo na fiskalnoj konsolidaciji".

"Ove ocjene možemo doživjeti kao ohrabrenje, a posebno je dobro da se vidi da su smanjeni rizici ekonomskog karaktera prije svega u kontekstu restrukturiranja Agrokra", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da Vlada mora nastaviti s privlačenjem privatnih i javnih investicija koje će biti dodatni zamašnjak gospodarskom rastu Hrvatske. Plenković je čestitao i državnoj tajnici iz ministarstva mora Maji Markovčić Kostelac koja je izabrana za izvršnu direktoricu Europske agencije za sigurnost mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo