poruka premijera / Plenković o Pelješkom mostu: 'Kad bude otvaranje bit će pozvani svi, neka se ovi grintavci ne sekiraju'

Od 14 sati održavala se zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Nakon sjednice izjavu je dao Andrej Plenković

27.7.2021.
14:48
VOYO logo

Od 14 sati održavala se zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a putem video-veze.

Nakon sjednice, izjavu je dao predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku je rekao da su u HDZ-u zadovoljni rejtingom stranke nakon prve godine mandata. Nakon toga je komentirao i sutrašnju svečanost na Pelješkom mostu:

"Nakon otvaranja istarskog ipsilona sutra je i spajanje zadnjeg elementa Pelješkog mosta, što simbolizira spajanje juga Hrvatske s ostatkom zemlje", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je da vidi da ima puno kometara.

"Da citiram Naše malo misto ‘tko je više da”. Važno je da ovaj projekt ima potporu svih, ovo je strateško pitanje, svatko je dao neki doprinos. Presudan je bio veliki dokument koji smo radili mjesec dana prije otprilike četiri godine", kazao je i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad bude otvaranje bit će pozvani svi, neka se ovi grintavci ne sekiraju", rekao je Plenković.

Dodao je, također, da ove godine na obilježavanju VRO Oluja neće biti svi članovi Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošle godine je bila 25. obljetnica, na kojoj je bio i predstavnik SDSS-a Boris Milošević te je poruka poslana", poručio je Plenković.

Komentirao je i cijepljenje protiv koronavirusa. Kazao je da su mu jednako važni i oni koji su se cijepili i oni koji nisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije moglo proći i bez pitanja o Domovinskom pokretu i Miroslavu Škori.

"Rekao sam, ako je osobni problem neka se riješi, ako je zdravstveni da se riješi, ako je umor da se odmori. Hoćemo li posegnuti za nekim da podebljamo većinu? HDZ s tim neće ništa, HDZ ima parlamentarnu većinu s kojom odlično funkcionira i tako će ostati do kraja. Cijela ta oporba je poodbijala dijalog s Vladom. Ja ne zovem dva puta nikoga", poručio je Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo