PLENKOVIĆ O MILANOVIĆEVOM POZIVU: /

'Vidim da je evoluirao od uvreda do izljeva ljubavi'

Image
Foto: PIXSELL, Ivica Galović

U središnjici Hrvatske demokratske zajednice novinarima se kasno poslijepodne obratio predsjednik stranke Andrej Plenković komentirajući aktualne događaje.

1.8.2016.
19:11
PIXSELL, Ivica Galović
VOYO logo

Odluku potpredsjednika stranke Tomislava Čuljka da se ne kandidira na prijevremenim parlamentarnim izborima Plenković je nazvao 'važnim političkim signalom' te 'gestom koja dolazi u pravom trenutku' koja, kako kaže, govorio o tome da je vrijeme za nova lica na HDZ-ovim listama. No, dodao je Plenković, Čuljak mu ostaje važan suradnik u stranci.

Povratak 'otpisanih' govori o snazi HDZ-a

Komentirao je i povratak u stranku i HDZ-ovih disidenata Milana Kujundžića i Drage Prgometa, koji su HDZ napustili dok je na čelu bio Tomislav Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obavili smo razgovore proteklih tjedana i predložio sam im da se vrate u HDZ. Vjerujem da je ovaj intergrativan čin prava poruka o kvaliteti smjera i snazi HDZ-a koji samostalno ide na izbore 11. rujna", kazao je Plenković.

Dodao je da će Prgomet i Kujundžić biti kandidati na izborima, a da su vrata otvorena i drugima iz stranaka koje su njih dvojica osnovali - HRID-i i Hrvatske zore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara hoće li se u stranku vratiti i bivša predsjednicaJadranka Kosor, Plenković je odgovorio da se s njom još nije razgovaralo o tome.

Image
JADRANKA KOSOR SJA OD SREĆE: /

'Sve su to moji dečki koji sada upravljaju HDZ-om'

Image
JADRANKA KOSOR SJA OD SREĆE: /

'Sve su to moji dečki koji sada upravljaju HDZ-om'

Raduje se Milanovićevoj 'evoluciji'

Potom se osvrnuo i na današnji poziv šefa SDP-a Zorana Milanovića na javno sučeljavanje, ali i dijalog.

"Prilikom isticanja kandidature spremno sam rekao da želim sučeljavanja i ponuditi javnosti mogućnost da vide koje programe nude glavne stranke. Vidim da je kolega Milanović u ovih pet-šest dana evoluirao u svojim stavovima od uvreda do današnjih izraza ljubavi", kazao je šef HDZ-a.

"Oni ove izbore idu s istim ljudima i istim programom na temelju kojeg su 8. studenog izgubili izbore", kazao je Plenković o SDP-ovoj Narodnoj koaliciji dodavši da ih ne smatra 'nenarodnom oporbom'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hasanbegović je već reagirao na napise"

Na pitanje o spornoj fotografiji tehničkog ministra kulutre Zlatka Hasanbegovića Plenković je kazao da je "ministar već reagirao na napise i osudio ustaški režim".

Govoreći o odnosima sa Srbijom, kazao je da ona mora doseći još neke razine po pitanju nacionalnih manjina koje je Hrvatska već ostvarila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Važno je da srpsko društvo prođe katarzu i krajnje neprimjereni hibridni zakon o univerzalnoj nadležnosti." Rekao je da Hrvatska neće prihvatiti takvu pravnu nesigurnost.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo