PUPOVAC IDE U ŠKARBNJU? / Plenković o kritikama iz Srbije: 'Mislim da treba još neko vrijeme da u Beogradu u potpunosti razumiju što mi radimo'

Mislim da je dobro i da gospodin Pupovac, kao čelnik SDSS-a, ode u Škabrnju, kazao je Pupovac

9.8.2020.
15:48
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković danas je u Sinju komentirao najavu SDSS-ova saborskog zastupnika Milorada Pupovca da će se u Škabrnji pokloniti žrtvama zločina. 

"Mi smo formirali parlamentarnu većinu u kojoj su politički predstavnici srpske manjine i svi ostali manjinski zastupnici. Mislim da je dobro, a i prirodno i normalno, da je potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević došao na akcije Oluja u kojoj je oslobođen ogroman dio hrvatskog teritorija. Poruke koje smo poslali su primjerene početku jedne nove faze, prije svega, odnosa između hrvatskoga naroda i srpske manjine u Hrvatskoj. Na taj način šaljemo signal o uključivom, tolerantnom društvu i društvu koje zna što je to pomirba i što je zajednička budućnost. I na tom tragu mislim da je dobro i da gospodin Pupovac, kao čelnik SDSS-a, ode u Škabrnju. Sve su to geste i iskazivanje pijeteta prema žrtvama koje to nedvojbeno zaslužuju", kazao je Plenković u Sinju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru sa Srbijom inzistirat će na zaštiti prava Hrvata

Image
'O dijalogu i pomirenju' /

Glavašević: 'Kako razgovarati s čovjekom koji ratnog zločinca naziva prijateljem?'

Image
'O dijalogu i pomirenju' /

Glavašević: 'Kako razgovarati s čovjekom koji ratnog zločinca naziva prijateljem?'

Na pitanje da tim potezima nisu oduševljeni u Srbiji, Plenković je kazao da sve što rade, rade zbog hrvatskog društva i odnosa između Hrvata i srpske manjine u Hrvatskoj. "Mislim da treba još neko vrijeme pa da se u Beogradu u potpunosti razumije sve ono što mi radimo", kazao je Plenković i dodao da će u dijalogu sa Srbijom inzistirati na zaštiti prava Hrvata kao manjine u Srbiji. 

"Želimo da oni budu adekvatno zastupljeni na različitim razinama predstavničke vlasti, a sukladno bilateralnom sporazumu koji datira iz početka 2000.", kazao je Plenković.  Dodao je da te poruke i geste koje rade "zrcale Hrvatsku koje je samosvjesna i samopouzdana država koja je ostvarila sve svoje strateške ciljeve" i koja je članica EU i NATO-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je da će se najvjerojatnije ići pokloniti žrtvama u Varivodama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo