O AKTUALNIM PITANJIMA /

Plenković o Hasanbegoviću: 'Imat ćemo većinu i bez njega, HDZ je brend'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

'Gospodin Pupovac i sve manjine su od prvog dana bili dio vladajuće većine. Bit će uz nas i kad ponovno budu glasanja u Hrvatskom saboru', rekao je Plenković.

9.5.2017.
17:39
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

''Hrvatska kao odgovorna zemlja čini važan dio modernog demokratskog svijeta i Europe'', izjavio je Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske sudjelovavši na obilježavanju Dana Europe i završnoj proslavi Europskog tjedna mladih u Europskom domu u Zagrebu.

Tom je prigodom i objasnio zašto nije nazočio akademiji povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i oslobođenja Zagreba, rekavši da je imao druge obaveze i da je poslao izaslanika Jasena Mesića. Plenković se osvrnuo i na aktualno stanje u Agrokoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Što se tiče Zakona o izvanrednoj upravi mi smo u kontaktu s Ramljakom i vodimo računa da se restrukturiranje provede na vrijeme. Kad je riječ o svježoj likvidnosti siguran sam da će se nastaviti. To je proces kojem čvrsto znamo kojim smjerom idemo i kako poslati poruku povjerenja za banke u ovoj osjetljivoj situaciji'', rekao je Plenković.

Naglasio je i kako se ne boji tužbi vjerovnika: "Vodi se dijalog sa svim akterima ovog procesa. I s te strane će se kroz dijalog riještiti sva pitanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je i jučerašnju izjavu Milijana Brkića koji je kazao kako predstavnici nacionalnih manjina neće krojiti Vladu, naglasivši da se radi o predimenzioniranju.

"Gospodin Pupovac i sve manjine su od prvog dana bili dio vladajuće većine. Bit će uz nas i kad ponovno budu glasanja u Hrvatskom saboru", rekao je Plenković.

Komentirao je i kaznenu prijavu koju je protiv njega podigla stranka Slobodna Hrvatska, nazvavši je "neutemeljenom i neosnovanom".

Osvrnuo se na izbacivanje Zlatka Hasanbegovića iz stranke te je novinarima na pitanje uzvratio protupitanjem: "Jeste li sigurni da Hasanbegović neće biti dio nove većine?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer smo imali raspravu koja je bila vrlo trezvena. Vrlo smireno sam rekao da je svatko od nas sam taj koji odlučuje o svojoj političkoj budućnosti. Kako ćemo uspostaviti novu suradnju i nove relacije, to je tek pred nama", izjavio je Plenković.

"Nemam kristalnu kuglu, ali HDZ je brend. To je stranka koja je bila najvažnija kod stvaranja samostalnosti. Predvodila je sve ključne procese od NATO-a i EU. Sada je poziciniramo na desni  centar, u narodnjaštvo i demokršćanstvo", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo