PREMIJER PRED NOVINARIMA / Plenković nakon aktualca: 'Žinić i ja se ne domunđavamo tu u nekoj sobici. Pitao sam ga na sastanku...'

Premijer Andrej Plenković obratio se novinarima nakon aktualnog sata u Saboru

19.1.2021.
15:14
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković obratio se novinarima nakon aktualnog sata u Saboru.

Na pitanje je li mu sve jasno vezano uz imovinu župana Ive Žinića, kazao je: "Nije". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li to medijska hajka, odgovorio je da je medijska hajka bila oko poslijeratne obnove. "Oko toga stojim čvrsto. Ta hajka je trajala 10 dana i imala je za cilj stigmatizirati vlast iz tog vremena, a to je bila vlast HDZ-a, da je sve što je u obnovi napravljeno loše, da se kralo i da nije napravljeno onako kako je trebalo biti", rekao je Plenković te dodao da je obnavljano više od 5800 kuća. 

"Svega je 1,8 posto dobilo crvenu naljepnicu, znači 69", rekao je Plenković i dodao da nitko od oporbe nije spomenuo istražno povjerenstvo na aktualcu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako je moguće da je Središnji ured za obnovu napisao da je Žinić dobio kuću na korištenje u travnju 1995. godine, Plenković je kazao da mu nije jasno kako je to moguće. "Nisam vidio taj podatak, kad ga vidim, mogu ga komentirati", rekao je. 

Image
burno u saboru /

Tomašević: Imam direktno pitanje i očekujem takav odgovor. Premijer: Očekivao sam malo više od vas

Image
burno u saboru /

Tomašević: Imam direktno pitanje i očekujem takav odgovor. Premijer: Očekivao sam malo više od vas

"Oko Žinića treba ispitati sve okolnosti. Ja se time nisam bavio, niti se itko od ljudi u HDZ-u bavio nečijom imovinom", rekao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li razgovarao sa Žinićem rekao je da je jučer Žinić govorio o tome na sastanku HDZ-a. "Nemamo mi neki privatni odnos da se domunđavamo u sobi. Nego sam ga pitao na tijelima stranke", kazao je Plenković. 

Na pitanje šteti li HDZ-u situacija oko Žinića, odgovorio je da im sigurno ne koristi. "Izbori su tu za tri mjeseca", kazao je Plenković i dodao da je jedini način da Žinić ode s mjesta župana je da sam podnese ostavku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šteta je tu, želim da se rasvijetle sve okolnosti. Nitko u stranci se nije bavio dosad tim temama", kazao je Plenković.

Želi li Beljak u većinu?

Govorio je i o saborskom aktualcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi djelovalo strašno. Ja nikada nisam govorio o kokošarenju. To se valjda zabunila ta zastupnika. Ona je možda govorila o predsjedniku Republike, ja tu riječ nisam koristio. Atmosfera je bila uobičajena. Ovo danas nisam doživio nešto britkije i oštrije nego inače. Mislim da smo iznijeli sve argumente. Drago mi je da nas jedan od zastupnika silno podržava. Ne znam jel želi postati dio vladajuće većine. Govorim o gospodinu Beljaku", kazao je Plenković i dodao da je Beljak hvalio Vladu oko poreznih rasterećenja i drugih potreza Vlade. 

"Izrazio je jedno oduševljenje ministrom Malenicom koje još nije viđeno među oporbenim zastupnicima", rekao je Plenković.  Dodao je da je HSS stranka desnog centra, a ne pripada tamo gdje ga sada Beljak drži. "On malo pomalo dolazi na naš put", rekao je.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo