PLENKOVIĆ NAJAVLJUJE KEMIJANJE: / 'Idemo se malo sastati da vidimo kako naći formulu za pobjedu u drugom krugu'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Plenković tvrdi da će HDZ nakon analize rezultata prvog kruga pokušati pronaći formulu za pobjedu Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima

23.12.2019.
19:51
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je danas kako će stranka analizirati rezultate prvog kruga izbora te pokušati pronaći formulu za pobjedu njihove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović, a s optimizmom na drugi krug izbora gleda i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

"Idemo se malo sastati da vidimo kako naći formulu za pobjedu u drugom krugu", rekao je kratko Plenković novinarima ispred središnjice HDZ-a uoči sjednice stranačkog vodstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
CULEJ OTKRIO KOGA NEĆE PODRŽATI U DRUGOM KRUGU: /

'Sve ću napraviti da ne dođe na vlast'

Image
CULEJ OTKRIO KOGA NEĆE PODRŽATI U DRUGOM KRUGU: /

'Sve ću napraviti da ne dođe na vlast'

Jandroković je optimističan

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković kazao je pak kako HDZ s dosta optimizma gleda na ono što im predstoji. Očekuje, kaže, da će kampanja biti neizvjesna i tvrda politička utakmica, ali je uvjeren da njihova kandidatkinja ima vrlo dobre izglede za uspjeh.

Nije se složio s ocjenom da su HDZ i Grabar Kitarović doživjeli izborni poraz. S obzirom da je čak 52 posto glasova pripalo dvojima kandidatima s desnog političkom prostoru to je, smatra, najbolji rezultat te opcije još od vremena Franje Tuđmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ je, kaže, uvažio poruke dojučerašnjih HDZ-ovih birača koji su svoj glas u prvom krugu dali Miroslavu Škori. "Svakako ćemo o njoj voditi računa tijekom drugog kruga predsjedničkih izbora, vjerujemo da ćemo naći načina da dopremo do njih i da će oni shvatiti koliko je bitno da Kolinda Grabar Kitarović ostane predsjednica", zaključio je. Jandroković pretpostavlja da će u drugom krugu biti debata koje su, smatra, važne su kako bi građani mogli procijeniti tko što nudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo