PLENKOVIĆ NAJAVIO IZMJENE KAZNENOG ZAKONA: / Socijalnim radnicima bit će osiguran status službene osobe i bolja zaštita

Image
Foto: Pixsell

Plenković je poručio i da treba ozbiljno poboljšati međuresornu suradnju kako bi svi imali cjelovite informacije i mogli donijeti adekvatne procjene rizika i postupanja

10.7.2019.
15:13
Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković najavio je u srijedu izmjene Kaznenog zakona koje će socijalnim radnicima osigurati status službene osobe, te iskorake u sustavu fizičke zaštite centara za socijalnu skrb.

Premijer i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u Banskim su dvorima primili predstavnike komora, sindikata i udruga socijalnih radnika u povodu zločina koji se dogodio u đakovačkom Centru za socijalnu skrb, kada je socijalna radnica Blaženka Poplašen ubijena, a pravnik te ustanove Ivan Pavić teško ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko područja za napredak

Plenković je nakon sastanka rekao da su zaključili kako postoji nekoliko područja na kojima mogu poboljšati i unaprijediti sustav socijalne skrbi.

Najavio je izmjene Kaznenog zakona kojima bi se stručnim radnicima u sustavu socijalne skrbi osigurao status službenih osoba, čime bi se, smatra Plenković, smanjile prijetnje i fizički napadi na djelatnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolja fizička zaštita

Također namjeravaju učiniti iskorake u smislu fizičke zaštite u centrima za socijalnu skrb, bez obzira na to što je sustav poboljšan prije 20 godina, nakon sličnog nemilog slučaja u Splitu.

Plenković je poručio i da treba ozbiljno poboljšati međuresornu suradnju kako bi svi imali cjelovite informacije i mogli donijeti adekvatne procjene rizika i postupanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo