komentirao agrokor / Plenković na sjednici Vlade: 'Svi zajedno moramo uložiti dodatni napor da se do 10. srpnja postigne nagodba'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Plenković je rekao da je Ustavni sud rekao da je Zakon u skladu s Ustavom te da se radi na tragu kako bi se proces u Agrokoru okončao na pozitivan način

16.5.2018.
8:40
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u uvodnom obraćanju na početku sjednice Vlade Republike Hrvatske, podsjetio na ostavku koju je podnijela  potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

"Prije svega, vidjeli ste da je naša bivša potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva u ponedjeljak nakon razgovora koje smo obavili podnijela ostavku koju sam ja prihvatio s obzirom na zbivanja koja se odnose na proces restrukturiranja u Agrokoru i stvari koje su mogle biti napravljene na obazriviji i transparentniji način kako ne bi ugrozile u cijelini gledano izraziro uspješan proces sprječavanja gospodarske i financijske krize u Hrvatskoj", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je da inače, kad gledamo komparativno, u procesu restrukturiranja koji je Hrvatska kao mala država napravila u izrazito malom roku stvorila pravni okvir koji je doveo do toga da nismo morali uložiti niti jedne kune, da nije došlo do nacionalizacije što bi povećalo javni dug. 

Sad u ovom trenutku moramo svi zajedno, a mislim i na Izvanrednu upravu i dionike procesa, uložiti dodatni napor da se do 10. srpnja, kako je predviđeno zakonom, postigne nagodba i omogući funkcioniranje kompanije u budućnosti, svih koji su s njom povezani i osigura njihova ekonomska budućnost", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je rekao da je Ustavni sud rekao da je Zakon u skladu s Ustavom te da na tom tragu Vlada radi kako bi se proces u Agrokoru okončao na pozitivan način za sve njegove sudionike.

"Sličnu ambiciju imaju i članovi privremenog vjerovničkog vijeća, podršku okončanju ovoga procesa daje cijela parlamentarna većina, a na nama je da pomognemo izvanrednoj upravi da se taj cijeli proces završi", kazao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo