RASPOLOŽENI PREMIJER / Plenković odgovarao na pitanja, prebacivao dosta toga na druge, a ima i poruku za Milanovića: 'Ne znam što ima za cilj'

Uz premijera Plenkovića je i ministar obrane Mario Banožić

11.11.2022.
9:29
VOYO logo

U povodu Dana Vukovarsko-srijemske županije, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sudjeluje na svečanoj sjednici Županijske skupštine.

Nakon sjednice dao je izjavu za medije. Komentirajući prodaju Petrokemije, rekao je: "Koliko razumijem, nastavit će funkcionirati kao kompanija. Ovo je sad prvi korak, i ministar gospodarstva će voditi računa o tome", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Petrokemiji

Na pitanje, hoće li država zadržati svojih 17 posto udjela rekao je: "Vidjet ćemo."

O korekciji u izbornim jedinicama rekao je: "Nismo o tome razgovarali. To je ozbiljno političko pitanje. Kad dođe vrijeme, vladajuća koalicija će o tome zauzeti stav."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje da država nije naplatila 330 milijuna kuna rekao je: "CERP radi svoj posao, vodi računa o interesima RH, kompanija ide dalje, a Vlada će odlučiti što sa svojim udjelom", rekao je. "Vlada je suvlasnik, nama je bitno da država funkcionira, ništa država nije izgubila, kako ne znate da u budućnosti nećemo možda prodati za veću cijenu?", rekao je.

Image
PROMJENA VLASNIŠTVA /

Turska tvrtka postaje većinski vlasnik Petrokemije, ne navode vrijednost transakcije

Image
PROMJENA VLASNIŠTVA /

Turska tvrtka postaje većinski vlasnik Petrokemije, ne navode vrijednost transakcije

O Fortenovi

Podsjetio je Milanovića da je Vlada organizator obilježavanja obljetnice za žrtve Škabrnje te da ona taj događaj financira. "Ne znam što ima za cilj. Usvojili su protokol kako će sve funkcionirati, ne vidim dodanu vrijednost ovakvih komentara", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje, zašto se HANFA uključila u istragu s fondom i Fortenovom rekao je: "To su pitanja za čelnika HANFA-e. Toliko je spekulacija. HANFA ima nadležnosti djelovanja, predlažem da pitate sve gospodina Žigmana", rekao je.

O ekstraprofitu

Rekao je da vlada ima podršku svih partnera u donošenju zakona o ograničavanju ekstrapforita. "Postoje kompanije iz energetskog sektora koje su imale bitno veću zaradu što smatramo neprimjerenim kada Vlada ograničava cijene struje i plina. Smisao takvog zakona je da oni koji su dizanjem cijena išli gore unatoč tome što je Vlada radila porezno rasterećenje, je da se na njih Vlada orijentira", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O braći Mamić

"To je pravosudno pitanje. Imamo hrvatsku zastupnicu pred Europskim sudom, Šteficu Stažnik, koja će vam sigurno dati sve detalje", rekao je Plenković te se našalio jer novinare ništa nije zanimalo o pristupanju Hrvatske Schengenu.

Sjednica je počela u 11 sati u Kinu Mladost. Uz premijera Plenkovića bio je i ministar obrane Mario Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči svečane sjednice u 10.30, premijer Plenković je položio vijenac i zapalio svijeću ispred Spomen-obilježja poginulim braniteljima županjske Posavine.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo