KRAJ NOVE RUNDE PREGOVORA /

Plenković: 'Mjesto predsjednika Sabora važno je za HDZ! Jako važno...'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Načelno smo razgovarali o tome kakva su ministarstva danas, kako bi trebala izgledati. No, nema smisla načelno govoriti', kaže Božo Petrov

3.10.2016.
19:17
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

U prostorijama Mosta danas je održana nova runda pregovora o novoj vladi. Nakon sastanka su pred novinare izašli čelnik Mosta Božo Petrov i predsjednik HDZ-a AndrejPlenković.

"Trebamo razgovarati u miru, a ne preko medija. Konstrukcije koje neki mediji plasiraju ispadaju malo i smiješne. Mi ne puštamo informacije, ne komuniciramo preko medija. Iznimno nam se sviđa način na koji se odvijaju pregovori. Na takav način ih želimo i završiti. Na kraju će to biti kvalitetnije za sve", rekao je Petrov. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi smo put ovdje, održali razgovore u skladu s hodogramom. Naši kolege su razgovarali i o detaljima budućeg programa. Dotakli smo teme ustroja Vlade. U dogovoru s MOST-om želimo stvoriti stabilnu većinu, Vladu koja će 4 godine učinkovito raditi. Imamo dovoljno vremena da sve detalje dogovorimo", poručio je Plenković.

"Načelno smo razgovarali o tome kakva su ministarstva danas, kako bi trebala izgledati. O ostalim ministarstvima ćemo razgovarati. Trebamo dogovoriti programske smjernice. Nema smisla načelno govoriti", kaže Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Broj ministarstava će biti sličan. Ali ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno. Želimo učinkovitu i racionalnu vladu. Smatram da je najvažnije ostvariti povjerenje i partnerstvo", jasan je Plenković.

Na pitanje je li mjesto predsjednika Sabora od presudne važnosti za HDZ, Plenković kaže:

"Važno je. Presudno? Jako je važno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo