ključna razlika / Plenković: 'Milanović Hrvatsku dijeli na mi ili oni, a Grabar-Kitarović je predsjednica svih građana'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Grabar-Kitarović, istaknuo je, ima postignuća i pripravna je u idućih pet godina raditi u hrvatskome nacionalnom interesu

23.12.2019.
21:44
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak navečer da je Zoran Milanović, za razliku od aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, isključiv i Hrvatsku dijeli na mi ili oni.

"Ključna razlika između Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića je to što je ona uključiva, što je predsjednica svih hrvatskih građana, a što je Milanović - kako on to zove karakterom, upravo obrnuto. Od jučer navečer pretendira biti uključiv i pun zajedništva, a u biti je isključiv i onaj koji polarizira te Hrvatsku dijeli na mi ili oni", rekao je Plenković nakon četverosatne sjednice užeg vodstva stranke na pitanje novinara gdje vidi prostor za nove glasove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Smatra i da Milanović s takvim postignućima ne ulijeva povjerenje da može biti predsjednik svih hrvatskih građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je rekao i da je Grabar-Kitarović otvorena za podršku svih birača te poručio kako vjeruje u razboritost i mudrost hrvatskih birača.

Grabar-Kitarović, istaknuo je, ima postignuća i pripravna je u idućih pet godina raditi u hrvatskome nacionalnom interesu i dobrobiti na unutarnjem i međunarodnom planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako je izuzetno važno da tijekom kampanje u drugom krugu birači dobro vide što je aktualna predsjednica napravila u proteklih pet godina.

"To je predsjednica koja je pridonijela međunarodnom ugledu Republike Hrvatske, u svakom trenutku je radila na ravnomjernom regionalnom razvoju, na decentralizaciji i inicijativama za demografsku revitalizaciju. Pridonijela je jačanju sigurnosnog sustava u svakom pogledu, jačanju Hrvatske vojske i vodila računa o nacionalnim interesima i domovinskoj sigurnosti", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković smatra i da je dobro da birači ne zaborave što je Milanović imao prigodu napraviti dok je bio premijer, a nije napravio a zbog čega dva puta nije dobio povjerenje kada ga je pokušao obnoviti.

"Te razlike između njezinih postignuća i njegovih propusta je nešto što u iduća dva tjedna hrvatski građani trebaju vidjeti i podsjetiti se", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković očekuje i da će brojni birači koji su u prvom krugu poklonili povjerenje nekom drugom dobro razmisliti i vidjeti da je Grabar-Kitarović puno bolji i kvalitetniji kandidat za Republiku Hrvatsku od Milanovića koji je svojim ranijim izjavama govorio kako se predsjednik Republike ne bi trebao birati izravno.

Predsjednik HDZ-a poručio je i da je aktualna predsjednica spremna na sučeljavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo