PLENKOVIĆ KOMENTIRAO UHIĆENJE I KAŽNJAVANJE NOVINARA DUHAČEKA: / 'Nevjerojatna lakoća optuživanja Vlade, politike, nekakvoga vrha...'

Image
Foto: Pixsell

Premijer Andrej Plenković je nebulozama nazvao komentare kojima se uhićenje i kažnjavanje novinara Indexa Gordana Duhačeka opisuje kao politička odluka

17.9.2019.
21:12
Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u utorak je, komentirajući privođenje novinara Indexa Duhačeka, odbacio tvrdnje da Vlada vrši pritisak na novinare ocijenivši ih "nebulozama”, no naglasio je da bez obzira je li došlo do kršenja nekog zakona ili propisa uvijek treba s posebnim obzirom tretirati predstavnike medija.

Image
PRIVEDEN N /

OVINAR INDEXA! O svemu se oglasila i policija; evo za što ga terete

Image
PRIVEDEN N /

OVINAR INDEXA! O svemu se oglasila i policija; evo za što ga terete

'Apsolutne nebuloze'

"Imam dojam da su nevjerojatna lakoća optuživanja Vlade, politike, nekakvoga vrha koji navodno 'orkestrira' ponašanje policije, koje bi išlo za tim da se novinare uhićuje ili 'disciplinira'. Dakle, to su apsolutne nebuloze. Vjerojatno će takve laži kroz glasove nekih trbuhozborki i trbuhozboraca, za koji dan postati štosevi. To najodlučnije odbacujem”, rekao je Plenković novinarima prije sjednice saborskog Kluba HDZ-a upitan o reakcijama u medijima na privođenje novinara Gordana Duhačeka te optužbe da na taj način Vlada vrši pritisak na novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je naglasio kako je još sinoć ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću rekao da podnese jedno izviješće kako bi vidjeli o čemu se tu sve skupa radi, jer u eteru postoji velik broj informacija te je svima u interesu vidjeti što je bit cijele te priče.

Jasan stav

"Moj stav je vrlo jasan, bez obzira je li došlo do kršenja nekog zakona ili propisa uvijek treba s posebnim obzirom tretirati predstavnike medija i novinare, za svaku izgovorenu riječ ili napisani bilo kakav tekst”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinar portala Index Duhaček priveden je u ponedjeljak u zagrebačkoj zračnoj luci zbog neodazivanja na poziv policije koja ga je ranije obavijestila da dođe na razgovor zbog navodnih prekršaja protiv javnog reda i mira, priopćila je ranije zagrebačka policija. Ministar Božinović rekao je ranije danas da je od glavnog ravnatelja policije zatražio izvješće o slučaju privođenja i uhićenja Duhačeka te odbacio tvrdnje da Vlada ograničava medijske slobode ili zastrašuje novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo