PLENKOVIĆ KOMENTIRAO MILOŠEVIĆEV DOLAZAK U KNIN: / 'To je vrlo korisna i dobra stvar, a važna je i još jedna gesta koju će Vlada učiniti'

Image
Foto: Marko Prpić/Pixsell

Ističe da je Miloševićev dolazak na 25. obljetnicu VRO Oluje, izrazito važan, da je to politička poruka jedinstva Vlade, poruka suočavanja sa onim što se dogodilo u proteklih 30 godina

2.8.2020.
20:21
Marko Prpić/Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković poručio je u nedjelju kako je dolazak potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića (SDSS) u Knin, na proslavu 25. obljetnice Oluje, višestruko "vrlo korisna i dobra stvar“, jako dobrom ocijenio je i činjenicu da će u Kninu govoriti general Gotovina.

Činjenica da će Milošević u Kninu biti u ime SDSS-a je vrlo korisna i dobra stvar za hrvatsko društvo, za odnose između Hrvata i srpske manjine u Hrvatskoj, dobra je za odnose između Hrvatske i Srbije i dobra je poruka moderne, suvremene Hrvatske koja je riješila sve svoje nacionalne zadaće, rekao je Plenković u Dnevniku HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe da je Miloševićev dolazak na 25. obljetnicu VRO Oluje, izrazito važan, da je to politička poruka jedinstva Vlade, poruka suočavanja sa onim što se dogodilo u proteklih 30 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oluja je, ne samo najvažnija pobjeda u Domovinskom ratu, možda uopće u hrvatskoj povijesti, to je operacija koja je bila pravno legitimna, vojno neizbježna, a politički nužna, naglasio je Plenković.

"Naš je cilj da mijenjamo i odnose u hrvatskom društvu i odnose sa susjedima, na bolje, da ih stavljamo na pravo mjesto i u pravi vremenski i povijesni kontekst“, odgovorio je, upitan kakvu suradnju očekuje sa Srbijom nakon 5. kolovoza, s obzirom da od tamo stižu kritike da je Miloševićev potez skandalozan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlo je 25 godina od kraja rata, 22 od mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, Hrvatska je članica EU, NATO-a…, smatramo da je ova odluka izrazito dobra i pozitivna, vjerujem da će s vremenom razumjeti i u Beogradu i cijela politička scena zašto je ta odluka važna i zašto je dobra, korisna i jedina moguća, kazao je.

Medvedov odlazak u Grubore je važna politička gesta Vlade

"Važnom političkom gestom hrvatske Vlade“ nazvao je odlazak potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda u Grubore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica da potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja, general HV-a, zapovjednik Tigrova Tomo Medved želi otići u Grubore, napraviti civilizacijsku gestu u ime Vlade i izraziti pijetet prema žrtvama važna je politička gesta hrvatske Vlade“, kazao je.

Image
PRIČA JEDNOG SRBINA IZ HRVATSKE: /

Boris Milošević (SDSS) objasnio zašto ide u Knin na obljetnicu 'Oluje' unatoč privatnoj tragediji

Image
PRIČA JEDNOG SRBINA IZ HRVATSKE: /

Boris Milošević (SDSS) objasnio zašto ide u Knin na obljetnicu 'Oluje' unatoč privatnoj tragediji

"To je dobro, to nije nikakva trgovina, mi sada transformiramo odnose i stavljamo ih na neke druge, nove zdrave osnove. Nema nikakve političke trgovine, niti smo o ovome razmišljali, niti dogovarali kad smo formirali parlamentarnu većinu. Ovo je normalan slijed događaja kako ih mi i ja osobno vidim 25 godina nakon Oluje“, kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljan zbog Gotovine

"Zadovoljan je što će na proslavi 25. obljetnice Oluje u Kninu govoriti general Ante Gotovina.

"Činjenica da će general tamo govoriti je jako dobra za Hrvatsku. Sjećamo se njegovih poruka nakon povratka iz Haaga 'rat je gotov, okrenimo se budućnosti' i uvjeren sam da i on dijeli ovakav pristup i stav kakav smo zauzeli povodom 25. obljetnice Oluje“, rekao je Plenković, napominjući kako će svi članovi Vlade biti u Kninu 5. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je i kako nacionalne manjine trebaju uvijek biti uz Vladu, uz vladajuću većinu, da su one i dio našeg političkog nasljeđa proteklih 30 godina i trebaju dati doprinos budućnosti Hrvatske. „Sa manjinama ćemo surađivati, i jučer, i danas i sutra, tu političke dileme nema, mislim da je to dobro i korisno“, poručio je premijer.

Miljavac: 'To je civilizacijski iskorak'

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) Pavao Miljavac izjavio je u nedjelju kako je dolazak potpredsjednika Vlade iz redova SDSS-a Borisa Miloševića na proslavu Oluje u Knin - civilizacijski iskorak, te izrazio uvjerenje u njegove dobre namjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To se trebalo dogoditi prije ili kasnije, ali u svakom slučaju to je iskorak. Vjerujem u dobre namjere potporedsjednika Miloševića", rekao je Miljavac za RTL, držeći i da je vrijeme da se konačno stavi točka na ono što se dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo