oprao ruke? / Plenković o Banožićevom APN kreditu: 'Neka on to pojasni, nije me konzultirao...'

Image
Foto: Robert Anić/Pixsell

Ipak je dodao da, osim što je ministar, da je Banožić ujedno i građanin Republike Hrvatske te da ima jednak status kao i ostali. Ipak, dodao je: 'Ali s obzirom na to da nemam saznanja, prepustimo to njemu i nadležnom ministarstvu'

26.4.2023.
11:42
Robert Anić/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je na Drugom svjetskom kongresu sportskog turizma u Zadru rekao da će Vlada na sjednici u četvrtak revidirati prognoze gospodarskog rasta za 2023. godinu sa ranijih 0,7 posto BDP-a na 2,2 posto.

"Mislim da će i ove godine rezultati turističke sezone biti iznad 2022. godini", rekao je o turizmu Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara da komentira to što je ministar obrane Mario Banožić dobio APN-ov subvencionirani kredit, odgovorio je: "Ne znam je li dobio, vidio sam i ja tu vijest. Mislim da će on o tome kazati sve što treba. On, osim što je ministar, on je i hrvatski građanin pa je u jednakom statusu kao i svi ostali. Ali s obzirom na to da nemam saznanja, prepustimo to njemu i nadležnom ministarstvu".

Potom je dodao: "Neka on to pojasni, nije me konzultirao kad je tražio kredit, nema potrebe da ja to sad komentiram u njegovo ime".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentiorao je i ostavku čelnice USKOK-a.

"Glavna državna odvjetnica je ta koja bira ravnatelja USKOK-a. Ppodsjetit ću - prema zakonima, ravnatelj USKOK-a može postati samo netko tko je bio u sustavu DORH-a. Vlada ne utječe na odabir ravnatelja USKOK-a. Gospođa Marušić je sama dala ostavku iz osobnih razloga. Predložio sam, ako postoji interes Hrvatskog sabora da dobije više informacija, ako je u tom smislu planirano pozivanje glavne državne odvjetnice, HDZ i cijela parlamentarna većina je za", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
formalno je sve OK /

Banožiću odobrili APN-ov kredit, a građani će mu kroz subvencije 'dati' više od 25.000 eura

Image
formalno je sve OK /

Banožiću odobrili APN-ov kredit, a građani će mu kroz subvencije 'dati' više od 25.000 eura

Komentirao je i plaće sudaca te je rekao da razgovori između resornog ministra Malenice i sudaca u radnoj skupini idu dobro. "Uvjeren sam da će se oko mudrog dogovara postići konsenzus. Vlada smo koja je povećavala plaće i u državnom i javnom sektoru, povećali plaće i pravosudnim dužnosnicima", rekao je.

Dodatknuo se i obnove nakon potresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministar Bačić je jutros govorio da ćemo iskoristiti u potpunosti sredstva iz Fonda solidarnosti, to je milijardu i tri milijuna eura za obnovu Zagreba i Banovine, a na to odmah krećemo s apsorpcijom dodatnih 1,2 milijarde iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti", rekao je Plenković.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo