Plenković i ramljak /

'Ramljakove informacije su ohrabrujuće', Vlada odobrila 5 milijuna kuna DORH-u za istrage u Agrokoru

Image
Foto: Vlada RH

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković održao je jutros u Banskim dvorima sastanak s izvanrednim povjerenikom u Agrokoru Antom Ramljakom

11.5.2017.
10:49
Vlada RH
VOYO logo

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković održao je jutros u Banskim dvorima sastanak s izvanrednim povjerenikom u Agrokoru Antom Ramljakom

Povjerenik je izvijestio  predsjednika Vlade  o aktivnostima koje se provode u koncernu Agrokor proteklih mjesec dana od dana aktiviranja Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom četvrte točke sjednice o davanju pet milijuna kuna iz proračunske zalihe za rad DORH-a, Plenković je komentirao kako ga je Ramljak izvijestio o prvih mjesec dana uprave. 

"Poduzeli su sve predviđene mjere kako bi se normalizirala situacija u Agrokoru. U prvom mjesečnom izvješću, gospodin Ramljak će spomenuti kako su osigurana sredstva svim zaposlenicima za mjesec svibanj te se nastavljaju pripreme za turističku sezonu koja je osobito važna za kompaniju", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadodao je da se isplaćuju dobavljači, a u kompaniji je angažirana jedna od četiri svjetske poznate revizorske kuće koja ranije nije bila u Agrokoru. 

Povjerenik Ramljak kazao je kako je izvanredna uprava osigurala isplate plaća za mjesec svibanj za sve zaposlenike  Agrokora. Ujedno, nastavlja se normalno poslovanje koncerna, kao i priprema za predstojeću turističku sezonu. Kontinuirano traju razgovori s financijskim institucijama o načinima podrške poslovanju Agrokora putem svježe likvidnosti.

Istodobno, ugledna revizorska kuća PricewaterhouseCoopers d.o.o. provodi reviziju financijskih izvješća i poslovnih knjiga Agrokora.

Renomirani savjetnici za financijsko restrukturiranje AlixPartners i međunarodni pravni savjetnici Kirkland & Ellis zajedno s izvanrednom upravom rade na planu dugoročnog restrukturiranja kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenik Ramljak izvijestio je predsjednika Vlade kako sukladno Zakonu o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, prvo mjesečno izvješće o provedbi postupka izvanredne uprave dostavlja Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta i Trgovačkom sudu u Zagrebu.

"Reviziju će nadzirati i državno odvjetništvo. Podsjećam još jednom da smo tim zakonom napravili pravni temelj za sve aktivnosti koje se poduzimaju, u interesu radnih mjesta i dobavljača koji su na njega vezani. Smirili smo situaciju koja nam je prijetila na najbolji mogući način. Informacije gospodina Ramljaka su ohrabrujuće i očekujem da nastavi s radom. Ono što je važno da i policija i državno odvjetništvo nastave s radom i rasvijetle situaciju u Agrokoru. Samim time se nadam da će im i ovih pet milijuna kuna pomoći", zaključio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo