PLENKOVIĆ EKSPRESNO I SARKASTIČNO UZVRATIO MILANOVIĆU: / 'Vidi se iz aviona da se stabilizirao'

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u Šibeniku je komentirao najnoviju izjavu predsjednika Zorana Milanovića te odbacio mogućnost sastanka s njime zbog afere Janaf,

28.9.2020.
14:44
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon komemoracije civilnim žrtvama srpske nacionalnosti u Varivodama zaputio se u Šibenik, gdje je sa županom Goranom Paukom i gradonačelnikom Željkom Burićem obilježio Dan grada. No, nije mogao izbjeći nova pitanja medija o aferi Janaf te o novoj izjavi predsjednika Zorana Milanovića, koji je svega nekoliko sati ranije iz Donjeg Miholjca poručio kako je puno stabilniji od njega.

"Vidi se iz aviona da se stabilizirao. Mislim da se moramo vratiti glavnoj temi. Tema je neovisnost rada sustava i borba protiv korupcije. Da bez obzira na sve, bilo tko mora odgovarati. Mi to radimo po zakonu, vrlo čvrsto i odvažno. Mislim da svi polako trebaju shvatiti da nema nedodirljivih", poručio je premijer i osvrnuo se na sastanak s Milanovićem. "To su bespredmetne inicijative. Jedini sastanak će biti onaj o imenovanju veleposlanika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne postoji svađa između mene i Milanovića'

Premijer ističe i da ne postoji svađa njega i predsjednika Republike te da je, kako je rekao, bitno pogrešan pokušaj da se to svede na neku svađu.

"Ona ne postoji. Ono što postoji – postoji vrlo jasan i čvrsti stav - stabiliziran, ako želite - Vlade i mene o borbi protiv korupcije o tome da sva tijela, sukladno zakonu, trebaju raditi svoj posao. I postoji nešto drugo. To je bit. Vrlo jednostavna je situacija", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MILANOVIĆ PONOVNO U KLINČU S PLENKOVIĆEM: /

'Ja sam puno stabilniji od njega. Ja ne nasrćem fizički na ljude, ne urlam na njih'

Image
MILANOVIĆ PONOVNO U KLINČU S PLENKOVIĆEM: /

'Ja sam puno stabilniji od njega. Ja ne nasrćem fizički na ljude, ne urlam na njih'

Osvrnuo se i na stav javnosti oko njihova verbalnog prepucavanja, koji sugerira da se radi o svađi. "Pokušaj da se to svede na svađu je pogrešan. Mi imamo jasan stav. Da sva tijela moraju raditi svoj posao sukladno zakonima", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno je, ali dosta šturo, prokomentirao i sigurnosne procjene pri odabiru državnih dužnosnika i direktora državnih tvrtki. "Rekao sam već to ranije. I da napravite procjenu i da sve bude u redu, opet se nešto može dogoditi. Mi ćemo sagledati sve da probamo riješiti", zaključio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo