'ošišat ću te na nulu' / Plenković dobio prijeteće pismo preko frizera. Ekspresno je odgovorio

Premijera Andreja Plenkovića su na presici novinari upitali o navodnim prijetnjama koje je dobio preko frizera. Odgovorio je to nije to ništa i da se to stalno događa, ali se ne "bave puštanjem tih tema u medije".

27.2.2024.
16:18
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović odbio je u utorak otkriti detalje potrage za autorima prijetećeg pisma, upućenog premijeru Andreju Plenkoviću preko njegova frizera, rekavši samo da je hrvatska policija učinkovita i postupa po pravilima službe.

Božinović je tijekom obilaska karlovačke policijske uprave izjavio da ne može odgovoriti jesu li pronađene osobe koje su poslaleprijetnjupremijeru preko frizerskog salona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O pismu piše tjednik Nacional, pozivajući se na dva neovisna izvora. Potpisnik pisma poručuje Plenkoviću da će ga "doći ošišati na nulu iako bi ga najradije skratio za glavu…“.  Premijera napada zbog knjige "Krajina 1991-1995" te ga naziva "suhim zlatom Milorada Pupovca" i financijerom projekata SNV-a kojima je svrha širenje platforme "srpskog sveta“.

Image
TKO JE NADLEŽAN? /

Plenković napao EPPO, a evo što oni kažu: 'U više navrata smo to signalizirali...'

Image
TKO JE NADLEŽAN? /

Plenković napao EPPO, a evo što oni kažu: 'U više navrata smo to signalizirali...'

Pismo na nepune dvije stranice

Pismo je napisano na nepune dvije stranice. U Nacionalu navode da su ga, bez ikakve sumnje, napisali pripadnici rigidne desnice, a potpisano je s "Hrvatski branitelj, Za Dom spremni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija postupa prema pravilima službe i prema svemu što je u opisu policijskog posla", odgovorio je Božinović upitan o potrazi za autorima prijetećeg pisma upućenog preko frizererskog salona koji posjećuje premijer. 

"Ima nažalost sve više prijetnji ne samo prema političarima", rekao je Božinović pa za to optužio "atmosferu defetizma i pesimizma koja se širi javnim prostorom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takva atmosfera, poručio je, sigurno utječe na labilnije pojedince i onda se oni odlučuju za neke nasilne akte ili prijetnje. "Međutim, mi smo učinkoviti i sigurno ćemo takvi i ostati", rekao  je Božinović o hrvatskoj policiji.

Premijer komentirao prijetnju

Premijera su na presici novinari upitali o navodnim prijetnjama koje je dobio preko frizera. Odgovorio je to nije to ništa i da se to stalno događa, ali se ne "bave puštanjem tih tema u medije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su ljudi koji imaju kreativne trenutke u pisanju tih prijetećih pisama, ima tko brine o tome. Nije to ni prvi ni zadnji put, ima toga jako puno", kaže.

POGLEDAJTE VIDEO: Plenković se 'uhvatio' tablica kao Vučić pa pohvalio: 'Evo da vidite gdje je Hrvatska, a gdje su drugi'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo