Nula kuna za antivaksere /

Plenković: 'Ako je netko korisnik naknade za radna mjesta, neka se cijepi', Aladrović: 'Više ne možemo ovako'

Ideju da se ograniče sredstva tvrtkama s necijepljenim radnicima, Banski dvori će razraditi

1.7.2021.
18:42
VOYO logo

Na snagu je stupila Uredba o europskoj digitalnoj covid potvrdi koju je dosad preuzelo više od 300 tisuća građana Republike Hrvatske. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da je u sustavu evidentirano 54 tisuće prelazaka hrvatske granice s digitalnom covid potvrdom izdanom u 23 države.

A poduzetnici pogođeni covid krizom u Hrvatskoj od danas više nemaju pravo na horizontalne potpore do 4000 kuna ovisno o padu prihoda. Premijer Andrej Plenković najavio je i da tvrtke čiji radnici nisu cijepljeni, neće imati pravo na potporu države, no tu ideju Banski dvori tek trebaju razraditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smatramo da bi bilo fer da ako država u krizi koju je uzrokovao covid, osigura cjepivo. Ako osigurava plaće, ako osigurava normalno funkcioniranje cijeloga sustava, onda bi bilo fer da svatko da neki svoj mali doprinos, pa ako će netko biti korisnik naknade za očuvanje radnih mjesta, onda bi bilo dobro da se taj i cijepi", kazao je premijer.

Ministar Josip Aladrović dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo na ovaj način više podnositi štete zbog toga što pojedinci odbijaju odnosno što jedan dio građana odbija cijepljenje. Dakle, tu su vrlo povezane epidemiološka tj. zdravstvena kriza s ekonomskom krizom i moramo osvijestiti javnost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo