USKORO KREĆE TESTIRANJE DJECE / Planira se tjedno testiranje učenika brzim testovima: Evo najvažnijih detalja

Image
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
25.1.2022.
21:06
Sasa Miljevic/PIXSELL
VOYO logo

Slanje cijelih razreda u izolaciju nije baš održivo pa se planira tjedno testiranje učenika brzim testovima, doznaje Nova TV. Na taj način najmlađi više ne bi morali u samoizolaciju.

S testiranjem djece krenulo bi se za desetak dana, prenosi Dnevnik.hr te dodaje da bi tako samo zaražena djeca morala ostati kod kuće. Škole sada treba opremiti milijunima testova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30 tisuća djece zaraženo ili u samoizolaciji

Trenutno je u Hrvatskoj zaraženo ili u samoizolaciji skoro 30 tisuća djece, a najviše osnovnoškolaca. Ima, naravno, i zaraženih učitelja pa se nastava često izvodi online. 

"Najgore je kad dobijete obavijest u nedjelju navečer da razred ide u izolaciju i onda morate hitno u ponedjeljak ujutro na neki način to pokriti", rekao je ravnatelj Zlatko Berdin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova pravila

Ministar Božinović objasnio je svrhu tjednog testiranja učenika. "Da se ti testovi podijele učenicima, njihovim roditeljima. Da se primjerice ponedjeljkom, prije nego odu u školu, brzo antigenski provjeri njihovo stanje. Oni svi koji bi bili pozitivni ne bi automatski išli u samoizolaciju nego bi kao negativni ostali u razredu", kazao je ministar. 

Prema najnovijim pravilima, u samoizolaciju ne moraju cijepljena djeca, ali ni oni koji su preboljeli te cijepljeni jednom dozom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo