Uz prosječne glasače HDZ-a... / Pitanje je dana kad će premijeru puknuti, pa će reći: Da! Spasili smo guzicu Hrvoj–Šipek! Ona je spasila guzicu Žalac! Što vam je tu čudno?

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ako je Posavec javno rekao: 'Jesam, spašavao sam svoju guzicu uzimajući mito', a onda opet izabran za župana, zašto to ne bi napravio i Plenković?

4.12.2021.
23:30
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Vjerujte mi na riječ samo je pitanje vremena kada će Andreju Plenkoviću dozlogrditi sve ove igre kako i na koji način mazati hrvatskoj javnosti oči. Premijer je očito nervozan, neispavan i kratka fitilja.

U prilog tome govore nam sjednice koje iza zatvorenih vrata traju satima s najboljim  što ima među svojima koji više nemaju ideja kako i na koji način gasiti sve te požare. Da gori na sve strane, i laicima je jasno, a naš premijer sve je deblji, sve tronutiji i sve više, što bismo mi u Dalmaciji rekli, "kupi u prsi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što danas gasimo?", pitat će naš premijer okupljene "vatrogasce" za svojim stolom, daleko iza očiju javnosti.

"Kome danas spašavamo guzicu?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima tu guzica za spašavati svakodnevno i, ponavljam, vjerujte mi na riječ, samo je pitanje vremena kada će naš premijer prelomiti, puknuti kao kokica, i izaći pred zgranutu javnost bahat kakav već jest i mrtav hladan kazati:

Image
RAD GLAVNE DRŽAVNE ODVJETNICE /

Bačić: 'Hrvoj Šipek i dalje ima potporu većine. Što će biti dalje, znat će se kad dođe izvješće o nadzoru''

Image
RAD GLAVNE DRŽAVNE ODVJETNICE /

Bačić: 'Hrvoj Šipek i dalje ima potporu većine. Što će biti dalje, znat će se kad dođe izvješće o nadzoru''

"Što vas muči? Naravno, da spašavamo guzicu Zlati Hrvoj–Šipek jer je ona spašavala guzicu Gabrijeli Žalac. Sve je to normalno i potpuno u skladu s voljom naroda koji nas je izabrao. Ako mi ne vjerujete, pogledajte najnoviji rejting naše stranke. Najstabilniji. Niti male promjene. Da sutra izađemo na izbore, ponovo bismo glatko osvojili vlast."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno da bi zgranuti novinari nagrnuli da premijer objasni što je upravo rekao, no on bi se samo zagonetno nasmijao i to bi bilo to. Napokon. Mislim, i čvrsto sam uvjeren u to da bi i njemu pao kamen konačno sa srca.

Jednostavnim potezom poštedio bi sebe sjednica koje traju satima, beskrajnih monologa i prijedloga svojih savjetnika što i kako napraviti, kako zakamuflirati očito. I premijer bi tim potezom, da budem sasvim precizan, stekao i simpatije u javnosti. Konačno nas je prestao praviti budalama, rekli bi prosječni glasači HDZ-a, kao i svi mi ostali koji danima već pratimo najnoviji igrokaz Andreja Plenkovića oko očite stvari u kojoj on na svoj prepoznatljiv i bahat način nama Hrvatima pokazuje kako stoje stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državno odvjetništvo i USKOK imali su sve elemente za uhićenje Gabrijele Žalac. Sve elemente, podcrtat ću, i to gotovo dvije godine prije nego što su to umjesto njih učinili europski tužitelji. To ne tvrdim ja, već to jasno proizlazi kao činjenica iz izvješća DORH-a o nadzoru postupanja Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala u slučaju afere Softver.

DORH je to objavio na svojim službenim stranicama, ako mi ne vjerujete, s datumom izvida i samog izvješća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se ne zajebavam, govori vam i činjenica da se danas čak i policija i Ured europskog tužitelja pozivaju na to vještačenje koje je prije dvije godine odradio USKOK. Ima čak i datum po kojem se pozivaju, i on je od 24. siječnja 2020. u kojem jasno stoji kako na temelju ocjene stanja u tom trenutku, USKOK donosi odluku o završetku rada sa ocjenom kako nema osnova za daljnje postupanje i nastavak izvida prema Gabrijeli Žalac.

Sve je čisto, sve po zakonu i, što bi rekao Andrej Plenković, glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj–Šipek i USKOK odradili su svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako danas vidimo, a vidimo, jer se iz OLAF-a nisu složili s tom odlukom i sami su pokrenuli postupak o izvlačenju milijuna iz EU fondova, Zlata Hrvoj–Šipek tada je sačuvala leđa miljenici premijera, Gabrijeli Žalac, i sasvim je normalno i u duhu stranke da danas HDZ vraća svojoj državnoj odvjetnici uslugu time da većina u Saboru, čitaj HDZ, prihvaća većinom glasova Izvješće Zlate Hrvoj–Šipek o svom radu u 2020. godini.

Za prihvaćanje Izvješća glasalo je 77 zastupnika, 49 ih je bilo protiv. Ponavljam, glasanjem kako je Zlata Hrvoj–Šipek izvanredno obavljala svoj posao. I što je sada čudno pitat će vas premijer zagonetno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, kada mu sve ovo dosadi i konačno prelomi. pa jasno kaže, pritom poštujući svoje birače koje ne voli praviti budalama. U konačnici i zašto svoje birače praviti budalama?

Ako ovo nije eklatantan primjer pravljenja budalama, ja iskreno ne znam koji jest, a Andrej Plenković to zapravo ne voli. Andrej Plenković zna, da to jasno i glasno kaže, da bi ga njegovi birači još više poštovali i samo je, vjerujte mi, pitanje vremena kada će mu puknuti film i kada će onako arogantan i bahat kakav već jest, kazati okupljenim novinarima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesmo! Spasili smo guzicu Zlati Hrvoj–Šipek, jer je ona spasila guzicu Gabrijeli Žalac. Što vam je tu čudno?"

Ako ikome ipak bude što čudno, sam će premijer pokazati rejting svoje stranke i što građani RH misle o načinu kako vodi Hrvatsku. Ne vjerujete mi? Mislite li da smo mi kao narod možda drugačiji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako mi ne vjerujete, pogledajte samo najnoviji slučaj Matije Posaveca, čovjeka koji je priznao da je uzeo mito, i pogledajte kako je uvjerljivo pobijedio na izborima za međimurskog župana. Ako mene pitate, čovjek ima velike šanse da postane uskoro i premijer u ovoj državi.

Jer je napravio upravo ono što preporučam premijeru Andreju Plenkoviću. Čovjek je fino izašao pred novinare i priznao. Jesam, spašavao sam svoju guzicu uzimajući mito. Zašto onda i sam premijer ne bi učinio isto?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesam, spasio sam guzicu Zlati Hrvoj–Šipek, jer je ona spasila guzicu Gabrijeli Žalac."

I što bi vam tu bilo čudno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo