Rezultati ankete / Pitali smo vas što mislite o mogućim predsjedničkim kandidatima: 'Milanović ima određene terete...'

Do izbora je ostalo manje od pola godine, a još nemamo nijednog službenog kandidata

11.6.2019.
8:29
VOYO logo

Troje od četvero vodećih kandidata na predsjedničkim izborima još uopće nisu objavili svoju kandidaturu. Najviše neizvjesnosti je oko Miroslava Škore i Zorana Milanovića. Iz kruga ljudi oko bivšeg predsjednika SDP-a doznajemo da bi se on po tom pitanju mogao oglasiti idući tjedan, a o tome se oglasio i Miroslav Škoro. 

Da je već u kampanji mnogi su zaključili već nakon njegovog nastupa s tisuću tamburaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali Miroslav Škoro ni danas, kada ga gotovo 14 posto birača vidi kao budućeg predsjednika - nije siguran hoće li se kandidirati.

Mogao bi biti kandidat desnice

"Narod je taj koji će kazati ovo da ili ovo ne i prema tome kad narod odluči, demokracija je vladavina većine i svi se priklonimo toj većini i čekamo opet sljedećih pet godina. Nažalost do sad smo jako puno puta po pet godina izgubili. Hoćemo li i ovaj puta, nije do mene do naroda je", kazao je Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popularni pjevač bi, nagađa se, mogao biti kandidat desnice. Iste one desnice koja je na euroizborima HDZ-u ukrala 9 posto glasova.

Da im je Škoro kandidat ipak ne žele potvrditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolinda Grabar-Kitarović na njihovu podršku ne može računati, jer je, kažu podržala Istambulsku i Marakeški sporazum. Zamjeraju joj i susret s Vučićem u Zagrebu.

Hoće li se Milanović kandidirati?

Iako ga gotovo petina ispitanih želi za predsjednika, još uvijek ne znamo želi li to i Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu šuti, a rejting mu raste. Progovoriti bi mogao, prema neslužbenim informacijama, kroz tjedan dana. Kao najbolju lijevu opciju vide ga i ljevičari i desničari.

"Zoran Milanović kao kandidat? Ja mislim da je on kandidat koji na ljevici može donijeti jedan dobar rezultat i trenutno ljevica ne može ponuditi boljeg kandidata. S tim da ću reći, bit će dva kandidata ljevice. To će biti Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović jer njihova politika po ničemu nije različita", kazao je Hrvoje Zekanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo kako na njihovu politiku gledaju birači:

"Škoro je zanimljiv kandidat desnice, vjerojatno najbolji kandidat desnice kojeg oni trenutno imaju, a Milanović ima svoje određene terete koje vuče iz doba dok je bio premijer", rekao je Saša.

"Mislim da zna pjevat i ne mora se petljat dalje. Zašto mislite da mu ne bi stajala politika? Pa tako, mislim da treba radit svatko što najbolje zna, a mislim da je u tom dijelu odličan. Isto što ne bi ni Thompsona za predsjednika, neka pjeva odličan je", kazala pak je Ana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da najviše šanse ima aktualna predsjednica Grabar-Kitarović. Ovako gledajući sa strane lijepo izgleda, a drugo vodi jednu konzistentnu politiku", smatra Jasmin.

Kandidaturu je najavio i Mislav Kolakušić

A konzistentnu politiku izbjegavanja davanja izjava medijima vodi i Mislav Kolakušić. Izabrani europarlamentarac, koji još želi biti premijer i ministar pravosuđa i unutarnjih poslova, a kandidirat će se i za predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad po anketama puše za vratom glazbeniku i doktoru znanosti Škori koji nam je priznao da osjeća da Hrvatska traži treću opciju.

"Ne bi nam bilo ovako da se oni ponašaju drugačije. Kažu oni nama mi smo estrada. Ne, oni su estrada, a ako ćemo se igrat estrade onda je to puno ozbiljnije nego što oni misle", kazao je Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do izbora je ostalo manje od pola godine, a još nemamo nijednog službenog kandidata. Osim Mislava Kolakušića.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo