Posljednjih mjeseci cijene sve više rastu, a izgleda da su odrađene više cijene za vrijeme turističke sezone podređene isključivo stranim kupcima. Ove se godine tako kuglica sladoleda kreće od 10 do 15 kuna - što je duplo više nego prije sedam godina.
Pitali smo vas na Facebooku koliko ste spremni odvojiti za kuglicu sladoleda, a vaše odgovore donosimo u nastavku.
"Nula kuna vani - neću iz inata! Kupim kantu i jedem kod kuće…", napisala je jedna čitateljica.
S njom se donekle složila druga.
"Ja kupim sladoled u kutiji… Ne pitam za cijenu. Gušti su gušti!", napisala je.
"Ni kune! To su cijene za turiste. Sama pravim svoje zdrave verzije sladoleda. Da bi opstao u Hrvatskoj moraš biti sam svoj majstor", napisala je jedna od čitateljica.
"15 kuna je kugla, a 11 kuna litra u trgovinama… Naravno da nije realno i da si normalan građanin to ne može priuštiti, s primanjima koja imamo. Cijene su podređene turistima, ali zaboravljate da ni oni nisu kreteni i da znaju koliko kugla sladoleda kod njih košta. Ovo će završiti kao i s radnom snagom… Malo su se 'poduzetnici' precijenili…", napisala je jedna čitateljica.
"Izgleda da će ovo ljeto biti jeftinije pušiti nego lizati", napisao je u šali jedan čitatelj, dok je jedna čitateljica također cijenu kuglice sladoleda komentirala kroz cijenu cigareta.
"A koliko košta kutija cigareta, pa bez problema popušite te kune i podimite je u jedan dan", napisala je.
U komentarima jedna čitateljica je pak napisala da joj je žao slastičara, te da će, s obzirom na cijenu, radije kupiti pivu nego sladoled.
"Obožavam ga i konzumiram cijele godine, ali ipak za 15 kuna radije ću pivo popiti", napisala je.
"5 kuna", napisao je jedan čitatelj, a mnogi su se složili s njim te smatraju da bi cijena kugle sladoleda trebala biti između 5 i 10 kuna.
Jedna čitateljica poručila je da će sama raditi sladoled, te ostavila recept za isti.
"Tri jaja, pet žlica šećera, crveno vrhnje, šlag u prahu i mlijeko za umutiti šlag pjenu. Jaja i šećer izmiksati, šlag izmiksati i sjediniti, vrhnje kuhačom lagano miješajući ohladiti. Možete podijeliti u više dijelova pa dodati čokoladu ili ekstrakt za drugi okus - onda imate više vrsta", napisala je.