nagrada 'Cecil B. DeMille' / Pionirka u svom poslu: Meryl Streep ovogodišnja dobitnica Zlatnog globusa za životno djelo

Image
Foto: DPA/PIXSELL

S 29 nominacija za Zlatni globus i 19 nominacija za još prestižnijeg Oscara, Streep je glumica s najviše nominacija za nagrade u povijesti Hollywooda

4.11.2016.
12:33
DPA/PIXSELL
VOYO logo

Američka glumica Meryl Streep ovogodišnja je dobitnica nagrade "Cecil B. DeMille", počasnoga Zlatnog globusa za doprinos filmu, objavila je Udruga stranih novinara Hollywooda (HFPA), koja dodjeluje prestižno priznanje. 

"Jednostavno kazano, ona je pionirka u svojem poslu... utrla je put ženama na televiziji, na filmu i u kazalištu. Budući da ruši razne barijere, kada su u pitanju dob i spol, a to čini rafinirano i graciozno, HFPA je počašćena što joj može dodijeliti ovu nagradu", kazao je predsjednik udruge Lorenzo Soria

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S 29 nominacija za Zlatni globus i 19 nominacija za još prestižnijeg Oscara, Streep je glumica s najviše nominacija za nagrade u povijesti Hollywooda. Ormarić s nagradama ispunila je s osam Zlatnih globusa i tri Oscara za uloge u filmovima "Kramer protiv Kramera", "Sofijin izbor" i "Čelična Lady".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin zadnji film "Florence Foster Jenkins" u kojemu glumi glavnu žensku ulogu upravo se prikazuje u hrvatskim kino-dvoranama.

Dosad su nagradu Cecil B. DeMille dobili Jodie Foster, George Clooney, Woody Allen, Morgan Freeman, Robert De Niro i prošle godine Denzel Washington.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatni globusi su najznačajnija holivudska filmska nagrada nakon Oscara. Nominacije za 74. Zlatni globus bit će objavljene 12. prosinca, a svečana dodjela održat će se 8. siječnja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo