Pilot kanadera kažnjen jer je letio u trapericama!

19.8.2010.
8:34
VOYO logo

Nakon što je u medije izašla priča kako je protiv Batarilovića i Selaka pokrenut stegovni postupak jer15. lipnja nisu od zapovjednika protupožarnih snaga, generala Mate Obradovića zatražili dozvolu da krenu u akciju gašenja na farmu kod Zadra, što je izazvalo zgražanje javnosti, u vojnom vrhu su zaključili da je bolje obustaviti proces.

No, kako saznaje Jutarnji list, zapovjednici su odlučili da Batarilović na neki način mora biti kažnjen jer se, prema njihovu mišljenju, kao kapetan kanadera u tom slučaju ponio neprofesionalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201008070042006Stoga su ga odlučili stegovno prijaviti zbog - nedoličnog odijevanja! Dok je vozio kanader iz Zrakoplovno-tehničkog centra prema Zadru na probni let nakon popravka, Batarilović nije bio odjeven u propisnu vojnu odoru nego je na sebi imao traperice.

No, nije sve ostalo na nepropisnom odjevanju. Bojnik Davor Turković, zapovjednik 855. protupožarne eskadrile i prvi nadređeni Batariloviću, nakon operacije spašavanja krava Batarilovića više ne stavlja na liste za letenje. Tako da kapetan kanadera do daljnjega sjedi u Zrakoplovnoj bazi u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201008060111006Problem je tim veći što je Batarilović jedini ovlašteni pilot kanadera za obuku pilota za kapetane i kopilote na kanaderima te davanje certifikata za položeni ispit. Iako je ljeto idealna prilika za obuku pilota, ona se ne obavlja jer Batariloviću ne daju letjeti. Zasad nije poznato postoji li o tome pismena zapovijed ili je to samo usmena odluka.

Da je kojim slučajem Batarilović američki vojnik, vjerojatno bi bio nagrađen. Kada je New York Times objavio fotografiju vojnika koji u boksericama brani položaj u Afganistanu, američki vojni vrh ga je nagradio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201008070042006 arti-201008060111006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo