FOTO: / Pulu potopila kiša, pijavice harale Jadranom

Iznimno nestabilno vrijeme u većem dijelu zemlje nastavilo se i tijekom srijede, kako u kontinentalnoj Hrvatskoj, tako i na Jadranu gdje pijavice nisu bile rijedak prizor.

28.8.2013.
12:20
VOYO logo

U središnjoj Hrvatskoj već petu noć i rano jutro za redom obilježavaju grmljavinski pljuskovi. Najobilniji pljuskovi zabilježeni su sa sjeverne i zapadne strane Sljemena sve do slovenske granice, a tamo je palo od 10 do 30 litara oborine po metru kvadratnom.

Kratkotrajna, ali jaka kiša u prijepodnevnim satima je poplavila Pulu. Automobili i skuteri probijali su se kroz vodu, pa je nastao kaos u prometu. Komunalni djelatnici brzo su reagirali, te su na potopljenim prometnicama otvaranjem šahtova ubrzali odlazak nakupljene kišnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i prethodnih dana, vrlo nestabilno je bilo na Jadranu. Već u noći jačih pljuskova s grmljavinom bilo je na području Istre, a tijekom jutra jaka grmljavinska linija zahvatila je prvo Liku, a zatim i sjevernu Dalmaciju. Tako je zadarsko područje dobilo već treću obilnu kišu u nekoliko dana, a na moru se stvorio spektakularan 'shelf' cloud. Nevrijeme se prema sredini dana nastavilo kretati prema šibenskom, zatim i splitskom području.

U Dubrovniku je oko 9 sati zabilježeno nekoliko pijavica, a u isto vrijeme nekoliko vrlo razvijenih pijavica stvorilo se na zapadnoj obali Istre, najviše na području Umaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutrarnje temperature u Dalmaciji ispod 20°C, an Zavižanu zimskih 6°C

Najnižih 6°C jutros izmjerenih u Hrvatskoj zabilježeno je na planinarskom domu Zavižan na Velebitu. U unutrašnjosti zemlje minimalne temperature zraka bile su od 12 do 17°C, a uz obalu i na otocima od 17 do 21°C. Zanimljivo je spomenuti da je u velikom dijelu obalne Dalmacije upravo današnje jutro prvo nakon nekoliko mjeseci u kojem je noćna temperatura zraka pala ispod 20°C.

Najviše kiše palo u Dubrovniku

Prema podacima DHMZ-a, do 8 sati ujutro najviše kiše je palo u Dubrovniku, 54 litre po metru kvadratnome. Slijede Čilipi 47, Rab 27, Zadar 26, Križevci 23, Sljeme 22, Zavižan 18, Zagreb 11 itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedećih sati i dalje će biti nestabilno u dijelu zemlje, ali se prema kraju dana očekuje postupna stabilizacija vremena, osobito na Jadranu.

Šaljite nam svoja zapažanja, informacije, fotografije i priče na adresu vijesti@portal.net.hr˝

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želite li da za vas potražimo odgovore stručnjaka i nadležnih institucija vezano za probleme koji vas muče, adresa za vaše upite je također vijesti@portal.net.hr

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo