Pijavica im srušila pola kuće i prevrnula automobil!

'To je bilo strašno. Odjednom se čuo jak huk, buka, grmljavina, kao da je nešto eksplodiralo.

19.12.2011.
20:06
VOYO logo

Snažna pijavica koja je u subotu oko 3.30 sati ujutro prohujala selom Prevjes, 20-ak kilometara od Knina, srušila je veći dio obiteljske kuće starijeg bračnog para. Na sreću, dio kuće u kojem se u tom trenutku nalazio 75-godišnji Gojko Atlija i njegova 69-godišnja supruga Milka ostao je čitav, pa su ostali neozlijeđeni. Kućau kojoj žive potječe još iz vremena Austro-Ugarske, te se u njoj nalazila carina.

"To je bilo strašno. Odjednom se čuo jak huk, buka, grmljavina, kao da je nešto eksplodiralo. Mislio sam da je negdje udario grom u strujne vodove pored kuće i rekao sam svojoj ženi Milki da izađe vanka vidjeti što se dogodilo. I imala je što vidjeti, srušila se kuća. Srušio se cijeli jedan zid jednokatnice u kojoj živimo. Milka je skoro dobila slom živaca kad je vidjela da je kuća srušena", ispričao je teško bolesni i slabo pokretni Gojko za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prevrnula i automobil

Pijavica im je 'odvalila' cijeli prozor, odnijela krov, a koliko je bila snažna svjedoči i to da je za 180 stupnjeva okrenula automobil parkiran pokraj kuće!

"Sve skupa je kratko trajalo, možda par sekundi, čula se strašna eksplozija i onda se sve smirilo. Cijelu noć je padala kiša, ali odmah nakon pijavice je prestala i razvedrilo se", ispričao je Gojko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik općine Ervenik Miloš Samardžija obećao je pomoć supružnicima u pronalaženju zamjenskog smještaja, budući da u kući više nije sigurno živjeti. Općina Ervenik osigurala je i da im se, odmah nakon nesreće, bagerom raskrči put do ulaznih vrata budući da su ih dijelovi srušenog zida bili doslovno zarobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo