traje očevid / Pijani Slovenac nasukao se na Molatu: Brodica je razbijena, a njegova partnerica ozlijeđena

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Slučaj je otkriven jer su izgubili i psa

29.7.2022.
11:38
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Na društvenim mrežama početkom ovog tjedna objavljena je potraga za psom. Ono što ju je učinilo nesvakidašnjom je informacija kako je ljubimac izgubljen tijekom pomorske nesreće s jedrilicom nakon koje su njegovi vlasnici, par iz Slovenije, završili na liječničkom pregledu, piše portal 057.

"Slučaj je trenutno u očevidnoj obradi Lučke kapetanije Zadar, čiji službenici su, u koordinaciji sa Nacionalnom središnjicom za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) te Postajom pomorske i aerodromske policije Zadar (PPAP Zadar) postupali u mjestu Brgulje, na otoku Molatu, temeljem prijave o nasukanju motorne brodice, imena 'Blue Star', zastave Sjedinjenih američkih država", bio odgovor Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na upit spomenutog portala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispostavilo se, naime, da se brodica, kojom je upravljao slovenski državljanin, nasukala, a da je on bio pijan.

"Inicijalnim očevidom utvrđeno je prisustvo alkohola kod voditelja, ujedno vlasnika brodice te je istome određena mjera zabrane plovidbe brodicom, zbog strukturnih oštećenja, koja su nastala uslijed nasukavanja. Na poziciji pomorske nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, a uz ozlijeđenog člana posade utvrđena je i materijalna šteta na plovilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S voditeljem brodice službenici Lučke kapetanije Zadar nastavit će postupanje u okviru očevida ove pomorske nesreće, nakon što isti završi zdravstvenu obradu u OB Zadar, informirali su nas iz Službe za odnose s javnošću Ministarstva mora, prometa i infrastrukture ne navodeći težinu ozljeda, kao ni ishod potrage za psom", objasnilo je ministarstvo za portal 052.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo