poglavlje 26 / Petrov: 'Reakcija Srbije na događanja u pregovorima je u potpunosti neprimjerena'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

'Postavio bih im pitanje, kako je to Hrvatska trebala reagirati (...) jesmo li mi, možda, trebali na takav način svaki put reagirati kad bi doživjeli, ne otpor, nego sugestije što treba napraviti', nastavio je Petrov

13.12.2016.
14:17
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov u utorak je "potpuno neprimjerenom" nazvao reakciju Srbije nakon što je postalo jasno da neće danas otvoriti pregovore u poglavlju 26 o obrazovanju i kulturi.

"Mislim da je potpuno neprimjerena reakcija Srbije na bilo što što se događa u pregovorima. Postavio bih im pitanje, kako je to Hrvatska trebala reagirati (...) jesmo li mi, možda, trebali na takav način svaki put reagirati kad bi doživjeli, ne otpor, nego sugestije što treba napraviti", zapitao se Petrov pred novinarima u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija će, nadam se, uskoro shvatiti da postoje određeni uvjeti koje treba zadovoljiti da bi mogla pristupiti EU, poručio je predsjednik Sabora.

Srbijansko izaslanstvo predvođeno premijerom Aleksandrom Vučićem u ponedjeljak je navečer napravilo strku u Bruxellesu i zbog toga što je blokirano otvaranje poglavlja 26 demonstrativno napustilo grad dan uoči međuvladine konferencije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Hrvatska nije jedina zemlja koja ima rezerve prema otvaranju navedenog poglavlja, srpski dužnosnici najoštrije kritiziraju službeni Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo