nepovoljna odluka arbitraže / Petrov: 'Ova odluka nije donesena u 10 sekundi, oduvijek se zalažemo za zaštitu Ine'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Bitno je sada pripremiti sve aktivnosti, a o svemu ćemo javnost obavijestiti naknadno. Pitanje je na temelju kakvih dokaza je sud donio ovakvu odluku'

24.12.2016.
20:35
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Mosta Božo Petrov izjavio je u subotu navečer da je dogovor o budućim planovima za Inu nakon za Hrvatsku nepovoljne odluke arbitraže u Ženevi zajednički i da se Most uvijek zalagao za zaštitu Ine. 

"Zajedno smo se dogovorili premijer i ja o budućim planovima za Inu. Rezultat arbitraže nije povoljan za Hrvatsku, ali mi idemo u otkup i preuzimanje većinskog udjela u toj strateškoj kompaniji. Most se uvijek zalagao za zaštitu Ine", kazao je Božo Petrov za Dnevnik N1 televizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova odluka nije donesena u 10 sekundi, mi smo odavno razgovarali kao partneri u Vladi. Danas smo potvrdili da je to najbolji smjer za Hrvatsku, a svi ostali detalji bit će objavljeni naknadno. Bitno je sada pripremiti sve aktivnosti, a o svemu ćemo javnost obavijestiti naknadno. Pitanje je na temelju kakvih dokaza je sud donio ovakvu odluku", kazao je Petrov za N1 nakon što je premijer Plenković izvijestio javnsot da će, nakon obavijesti o rezultatu arbitraže, Hrvatska otkupiti cjelokupni MOL-ov udio u Ini po modelu kojim se neće povećati javni dug.

Bulj: 'Više hrvatskih vlada bilo je upleteno u izdaju nacionalnih interesa'

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj ustvrdio je u subotu navečer kako činjenica da ćemo "hrvatskim novcem, parama hrvatske sirotinje sada morati kupovati nešto što je već bilo naše, a radi se o Ini, ukazuje da je ne samo jedna, već više hrvatskih vlada bilo upleteno u izdaju nacionalnih interesa i prodaju nacionalnog blaga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Judine škude koje pojedincima zveckaju u džepu naša država mora skupo naplatiti. Njih treba uhititi i pod hitno procesuirati", napisao je Bulj na svom Facebook profilu nakon što je premijer Andrej Plenković objavio da je MOL dobio arbitražni spor protiv Hrvatske u Ženevi nakon čega je Hrvatska donijela odluku o povratku Ine u hrvatsko vlasništvo otkupom cjelokupnog udjela koji u njoj ima MOL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo