PETROV O UKLJUČENJU CRKVE U IZRADU ZAKONA O POBAČAJU: / 'Svaka strana koja ima praktično iskustvo treba biti uključena'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Po meni, svaka strana koja ima praktično iskustvo i doticaj s pobačajem treba biti uključena', rekao je Petrov.

27.3.2018.
14:26
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Čelnik Mosta Božo Petrov poručio je u utorak da u izradu novog zakona o pobačaju trebaju biti uključeni apsolutno svi jer ne treba stvarati podjele već donijeti najkvalitetniji mogući prijedlog zakona na korist svih hrvatskih građana. Petrov je to rekao u Saboru komentirajući najavu ministra zdravstva Milana Kujundžića da će u izradu novog zakona o pobačaju biti uključena i Katolička crkva, što je naknadno opovrgnuo.

Image
POZNATI GINEKOLOG O UKLJUČIVANJU CRKVE U IZRADU ZAKONA O POBAČAJU: /

'O čemu oni mogu raspravljati!? Što Crkva tu ima za reći?'

Image
POZNATI GINEKOLOG O UKLJUČIVANJU CRKVE U IZRADU ZAKONA O POBAČAJU: /

'O čemu oni mogu raspravljati!? Što Crkva tu ima za reći?'

"Po meni, svaka strana koja ima praktično iskustvo i doticaj s pobačajem treba biti uključena", rekao je Petrov. Na potpitanje je li Crkva "praktična strana" čelnik Mosta je uzvratio "i s praktičnim iskustvom i s doticajem o pobačaju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li premijerov šurjak baš najkompetentniji?

Petrov je komentirao i medijske napise da premijerov šurjak Ivan Maslać postaje drugi čovjek Zračne luke Dubrovnik.

"Što se tiče kompetencija zanimljivo je da za šefa direktora, zamjenika direktora ne treba natječaj, a da se za sve druge ispod funkcije provode natječaji. Mene samo zanima hoće li se transparentno objaviti koje su sve kompetencije bile i drugih prijavljenih, pa da javnost može znati da je upravo taj gospodin bio najkompetentniji za tu funkciju", rekao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusima dali top u ruke pa se sad igraju praćkom

Upitan o najavi protjerivanja ruskog diplomata iz Hrvatske Petrov je ustvrdio kako je zanimljivo što Vlada "prvo da top u ruke u vidu milijardu eura u Agrokoru Rusima, a nakon toga se k'o fol igra rata s praćkom i kamenčićima protjerujući diplomate".

Upitan o pozivu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, Petrov je kazao kako "vjeruje da je gospodinu Plenkoviću iz nekih drugih centara moći, poput Bruxellesa, rečeno što treba napraviti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram kako je vrijeme da se Hrvatska vodi suvereno, a odluke koje se donose budu u korist svih građana Hrvatske, a ne za nečije osobne interese ili karijeru", rekao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo